Κονγκό: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από ναυάγιο στη λίμνη Κίβου

Κονγκό: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από ναυάγιο στη λίμνη Κίβου

Το υπερφορτωμένο πλοιάριο είχε αποπλεύσε με εκατοντάδες επιβάτες και εμπορεύματα, σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων

dr_congo_lake_1
Τουλάχιστον 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι αγνοούνται μετά τη βύθιση πλοιαρίου με 278 επιβαίνοντες στη λίμνη Κίβου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, ανέφερε στο Reuters τοπικός αξιωματούχος.

Το υπερφορτωμένο πλοιάριο είχε αποπλεύσει από τη Μινόβα (του Νότιου Κίβου) με εκατοντάδες επιβάτες και εμπορεύματα, σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ανετράπη λίγο πριν φθάσει στο λιμάνι Κιτούκου της Γκόμα, πρωτεύουσας της επαρχίας του Βόρειου Κίβου.



Κλείσιμο
«Πολλοί άνθρωποι πέθαναν, δεν ξέρουμε ακριβώς πόσοι. Πρέπει να ήμασταν πάνω από 500 άνθρωποι στο πλοίο», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) μια 30χρονη που διασώθηκε. Ένας άλλος διασωθείς έκανε λόγο για «τουλάχιστον 200 επιβαίνοντες».

«Το σκάφος ανετράπη και ξαφνικά βρεθήκαμε όλοι στο νερό», αφηγείται επιβάτης, ο οποίος αναζητεί τη σύζυγο και το μόλις δύο μηνών μωρό τους, καθώς και άλλους τρεις συγγενείς που ταξίδευαν μαζί του.

Σε αυτήν τη μεγάλη χώρα της κεντρικής Αφρικής, τα πλοιάρια που εκτελούν δρομολόγια σε ποταμούς και λίμνες χρησιμοποιούνται κατά κόρον για τις μετακινήσεις των κατοίκων. Συχνά όμως ταξιδεύουν υπερφορτωμένα και κατά συνέπεια ο απολογισμός των ναυαγίων είναι ιδιαίτερα βαρύς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Μέση Ανατολή: Ο Νασράλα είχε υπογράψει εκεχειρία πριν τη δολοφονία του - Ο Λίβανος αντιλήφθηκε αργά τις προθέσεις του Ισραήλ

Χαλκιδική: Νεαρή μητέρα θυμάται τον εφιάλτη που έζησε από τον πρώην σύντροφό της πριν από ένα χρόνο

Έβρος: Πρόγραμμα ενίσχυσης με έως 10.000 ευρώ για 1.000 ωφελούμενους που θα εγκατασταθούν σε 3 ακριτικούς δήμους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης