Το CNN ζήτησε συνέντευξη από τη Μελάνια Τραμπ και ο εκδοτικός οίκος του βιβλίου της ζήτησε... 250.000 δολάρια

Το CNN ζήτησε συνέντευξη από τη Μελάνια Τραμπ και ο εκδοτικός οίκος του βιβλίου της ζήτησε... 250.000 δολάρια

Τα απομνημονεύματα της τέως «πρώτης κυρίας» θα κυκλοφορήσουν στις 8 Οκτωβρίου

melania_arxeio_2
Πριν από δύο μήνες, το CNN επικοινώνησε με τον εκδότη του πολυαναμενόμενου βιβλίου της Μελάνια Τραμπ, προκειμένου να ζητήσει μια συνέντευξη από την τέως «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ πριν από την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων της.

Το απίστευτο είναι ότι ο εκδότης του βιβλίου απαίτησε από το αμερικανικό δίκτυο το ποσό των 250 χιλιάδων δολαρίων για μία συνέντευξη της τρίτης συζύγου του υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Σε μήνυμά της μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο εκδοτικός οίκος Skyhorse Publishing απέστειλε ένα έγγραφο στο CNN με την ένδειξη «Σύμφωνο εμπιστευτικότητας και μη αποκάλυψης», το οποίο περιείχε αυστηρούς όρους για τη συνέντευξη και τη χρήση υλικού από το βιβλίο με τίτλο «Melania» που πρόκειται να δημοσιευθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Mε βάση τη συμφωνία, «το CNN όφειλε να καταβάλει τέλος αδειοδότησης 250 χιλιάδων δολαρίων». Το CNN δεν υπέγραψε τη συμφωνία, όπως διευκρινίζει στον ιστότοπό του.

Κλείσιμο
Λίγες ημέρες αργότερα, όταν ένας δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου ρώτησε τον εκδοτικό οίκο Skyhorse Publishing σχετικά με το υπέρογκο ποσό της συνέντευξης, ο εκδότης είπε ότι η αίτηση στάλθηκε εκ παραδρομής.

«Ούτε η Μελάνια ούτε κανείς από την ομάδα της γνώριζε τίποτα για το έγγραφο που εστάλη και αντικατόπτριζε μια εσωτερική κακή επικοινωνία», υποστήριξε ο Τόνι Λάιονς, πρόεδρος και εκδότης της Skyhorse, σε δήλωσή του στο CNN.

Το να πληρώνεις ένα δημόσιο πρόσωπο για μια συνέντευξη, ειδικά τη σύζυγο ενός πολιτικού υποψηφίου, αποδοκιμάζεται από τους περισσότερους δημοσιογραφικούς οργανισμούς, οι οποίοι τείνουν να έχουν αυστηρές οδηγίες ενάντια σε μια τέτοια πρακτική.

Είναι επίσης πολύ ασυνήθιστο το αίτημα να προέρχεται από έναν εκπρόσωπο που υποτίθεται ότι ενεργεί για λογαριασμό της συζύγου ενός υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα και μιας τέως «πρώτης κυρίας» των ΗΠΑ.

Οι εκπρόσωποι της Μελάνια Τραμπ και του CNN αρνήθηκαν να σχολιάσουν την ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου.

Τον περασμένο μήνα, το CNN αποκάλυψε ότι η τέως «πρώτη κυρία» μίλησε σε δύο πολιτικές προεκλογικές εκδηλώσεις προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για λογαριασμό των Ρεπουμπλικάνων «Log Cabin» που στηρίζουν στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+.

Η Μελάνια έλαβε το ποσό των 237.500 δολαρίων για μια εκδήλωση τον Απρίλιο, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που σχετίζονταν με τα οικονομικά του Ντόναλντ Τραμπ.




Ειδήσεις σήμερα:

Χαμενεΐ: Τα μουσουλμανικά έθνη να ετοιμαστούν για αντίσταση, αν χρειαστεί θα χτυπήσουμε ξανά το Ισραήλ

Νέο έκτακτο από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία Κασσάνδρα - Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

«Ο γιος μου ήταν υπέρ της ειρήνης»: Το συγκινητικό μήνυμα του πατέρα του Ιωνά Καρούση που σκοτώθηκε από χτύπημα της Χαμάς στο Ισραήλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης