Μέση Ανατολή: Αν το Ισραήλ χτυπήσει το Ιράν, θα επιτεθούμε στις ενεργειακές του εγκαταστάσεις, απειλούν οι Φρουροί

Μέση Ανατολή: Αν το Ισραήλ χτυπήσει το Ιράν, θα επιτεθούμε στις ενεργειακές του εγκαταστάσεις, απειλούν οι Φρουροί

Εκεχειρία «πακέτο» σε Λίβανο και Λωρίδα της Γάζας υποστηρίζει η Τεχεράνη

iran_frouroi
Το Ιράν θα στοχεύσει τις ισραηλινές εγκαταστάσεις ενέργειας και φυσικού αερίου εάν το Ισραήλ του επιτεθεί, αναφέρει το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων SNN, επικαλούμενο τον αναπληρωτή διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, Αλί Φανταβί.

«Εάν οι κατακτητές κάνουν ένα τέτοιο λάθος, θα στοχεύσουμε όλες τις ενεργειακές πηγές τους, τις εγκαταστάσεις τους και όλα τα διυλιστήρια και τα κοιτάσματα φυσικού αερίου», δήλωσε ο Φανταβί.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αρατσί δήλωσε από τη Βηρυτό, την οποία επισκέπτεται σήμερα, ότι η Τεχεράνη θα υποστηρίξει τις προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο υπό τον όρο ότι θα περιλαμβάνουν επίσης εκεχειρία και στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Ιρανός υπουργός είπε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες με διάφορες χώρες σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός «διασφαλίζοντας παράλληλα τα συμφέροντα του Λιβάνου», προσθέτοντας ότι το Ιράν «θα απαντήσει αναλόγως σε οποιαδήποτε επιθετική πράξη του Ισραήλ», υποσχόμενος υποστήριξη στους «φίλους» της Τεχεράνης.

«Να είστε βέβαιοι ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν είναι και θα είναι σταθερά στο πλευρό των φίλων στο Λίβανο», είπε ο Αρατσί στους δημοσιογράφους.


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Drone του ΟΣΕ «τσάκωσε» Ρομά να κλέβουν καλώδια του Προαστιακού στο Μενίδι - Συνελήφθησαν αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι

Νέο έκτακτο από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία Κασσάνδρα - Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες


Καμερουνέζος ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Κύπρο γιατί έβλεπε εφιάλτες στον ύπνο του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης