Ισπανία: Συνετρίβη F-18 της Πολεμικής Αεροπορίας - Νεκρός ο πιλότος

Ισπανία: Συνετρίβη F-18 της Πολεμικής Αεροπορίας - Νεκρός ο πιλότος

Το μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στην πόλη Τερουέλ, στην ανατολική Ισπανία - Ο πιλότος δεν πρόλαβε να ενεργοποιήσει το σύστημα εκτόξευσης

aeroskafos_spain
Η Πολεμική Αεροπορία της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα μαχητικό F-18 συνετρίβη κοντά στην πόλη Τερουέλ στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, με τον πιλότο να χάνει τη ζωή του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση χωρίς να φέρει οπλισμό, ενώ πηγές αναφέρουν πως ο πιλότος δεν πρόλαβε να ενεργοποιήσει το σύστημα εκτόξευσης.

«Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του», τόνισε το υπουργείο Άμυνας, σε δημοσίευμα που δείχνει φωτογραφία του θύματος.



Κλείσιμο
Η Επιτροπή Τεχνικής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (CITAAM) της Ισπανίας θα ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της συντριβής, ενώ το αεροσκάφος ήταν ενταγμένο στην Πτέρυγα 12, μια μονάδα μάχης που εδρεύει στην περιφέρεια της Μαδρίτης.

Τα F-18 είναι «παλιά αεροσκάφη που θα αντικατασταθούν», υποστηρίζουν πηγές από την ισπανική Πολεμική Αεροπορία. Ωστόσο, εξακολουθούν να έχουν επιχειρησιακή ζωή επειδή, παρά την ηλικία τους, με το λογισμικό τους να ενημερώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. «Είναι απολύτως πτητικά αεροπλάνα», λένε ίδιες πηγές, παρά το γεγονός ότι ο Στρατός ζητά εδώ και καιρό την αντικατάστασή τους.



Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Drone του ΟΣΕ «τσάκωσε» Ρομά να κλέβουν καλώδια του Προαστιακού στο Μενίδι - Συνελήφθησαν αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι

Νέο έκτακτο από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία Κασσάνδρα - Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες


Καμερουνέζος ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Κύπρο γιατί έβλεπε εφιάλτες στον ύπνο του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης