Ισραήλ: Η χώρα ζει εδώ και ένα χρόνο ένα συλλογικό τραύμα, λέει ο ΠΟΥ

Η εισβολή της Χαμάς και όσα ακολούθησαν, έχουν πολλαπλασιάσει τη ζήτηση παροχής για φροντίδα ψυχικής υγείας - Σε υπόγειους χώρους, καταφύγια ή χώρους στάθμευσης λςιτουργεί το σύστημα Υγείας στο βόρειο Ισραήλ λόγω της απειλής της Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ υποφέρει από μια υγειονομική κρίση που ξέσπασε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, τόνισε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Αυτή η Δευτέρα θα σηματοδοτήσει έναν χρόνο συλλογικού τραύματος που δεν έχει αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο στη χώρα, έχει εξαπλωθεί με ταχύτητα πανδημίας και έχει διπλασιάσει και σε ορισμένα μέρη τριπλασιάσει τη ζήτηση παροχής για φροντίδα ψυχικής υγείας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στο Ισραήλ, Μισέλ Τιερέν.

«Αυτό οφείλεται στις επιθέσεις που σκότωσαν περίπου 1.200 ανθρώπους, την απαγωγή περίπου 200 ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας και την εκτόξευση περίπου 19.000 ρουκετών προς το Ισραήλ έκτοτε. Περίπου 75.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και δεν έχουν ακόμη καταφέρει να επιστρέψουν στα σπίτια τους», είπε.

Επίσης, ολόκληρο το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στο βόρειο τμήμα της χώρας λειτουργεί μόνο σε υπόγειους χώρους, καταφύγια ή χώρους στάθμευσης. «Ένας ασθενής χωρίς να βλέπει φως της ημέρας είναι ένας ασθενής χωρίς φυσική δύναμη να θεραπευτεί», τόνισε ο απεσταλμένος του ΠΟΥ στο Ισραήλ.

Παράλληλα τόνισε ότι δεν υπάρχει επούλωση για κανέναν χωρίς ειρήνη και χωρίς τους 101 ομήρους που βρίσκονται ακόμα υπό ομηρεία στη Λωρίδα της Γάζας.



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Καραμανλή και Σαμαρά: Εκανα το καθήκον μου και τους κάλεσα προσωπικά στα γενέθλια της ΝΔ

Γάζα: Ο Εβραίος «Σίντλερ» - Πώς ο Στιβ Μάμαν κατάφερε να απελευθερώσει εκατοντάδες παιδιά που απήγαγε το ISIS

Βρετανία: Ποια είναι η Εστέλ Όγκιλβι, που μπλέχτηκε σε ερωτικό τρίγωνο με δύο αντιπάλους της Formula 1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr