Βρετανία: Αγγίζουν τις 5.000 οι ισλαμοφοβικές ενέργειες στη χώρα τον τελευταίο χρόνο

Βρετανία: Αγγίζουν τις 5.000 οι ισλαμοφοβικές ενέργειες στη χώρα τον τελευταίο χρόνο

Η έκθεση της αντιρατσιστικής ένωσης Tell MAMA δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ημέρες μετά από μια άλλη έκθεση που καταγράφει αύξηση και των αντισημιτικών ενεργειών

bretania
Οι πράξεις μίσους κατά των μουσουλμάνων στη Βρετανία ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδό τους τα τελευταία δέκα χρόνια από τότε που άρχισε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς στη Γάζα, σύμφωνα με έκθεση αντιρατσιστικής ένωσης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην έκθεσή της η Tell MAMA, η οποία καταγράφει τα περιστατικά που έχουν στόχο τους μουσουλμάνους στο βρετανικό έδαφος, απαριθμεί συνολικά 4.971 περιστατικά σε διάστημα σχεδόν ενός έτους.

Αυτές οι ισλαμοφοβικές πράξεις που αναφέρονται περιλαμβάνουν απειλές, επιθέσεις, ρητορική μίσους ή πράξεις βανδαλισμού, υπογραμμίζει η ένωση.

Οι περισσότερες από τις πράξεις αυτές, που καταγράφηκαν στην πλειονότητά τους στη βρετανική πρωτεύουσα, αφορούν λεκτικές επιθέσεις (63%), και άλλες απειλές (27%).

Κλείσιμο
Στα τέλη Ιουλίου, κατά τη διάρκεια των ταραχών που συγκλόνισαν την Αγγλία, οι χειρότερες των τελευταίων δέκα και πλέον ετών, οι μουσουλμανικοί χώροι λατρείας αποτελούσαν αντικείμενο αστυνομικής επιτήρησης, μετά και τα αρκετά περιστατικά στο Λονδίνο και σε πόλεις στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η έκθεση αυτή δίνεται στη δημοσιότητα λίγες ημέρες μετά μια άλλη έκθεση για την αύξηση των αντισημιτικών ενεργειών.

Σύμφωνα με το Community Security Trust (CST), που εγγυάται επίσης την ασφάλεια σχολείων ή χώρων λατρείας της εβραϊκής κοινότητας στη Βρετανία, ο αριθμός των αντισημιτικών ενεργειών τριπλασιάστηκε στη χώρα εδώ και έναν χρόνο, με περισσότερα από 5.000 περιστατικά που καταγράφηκαν μετά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου και την ισραηλινή απάντηση στη Γάζα.

Είναι επίσης τριπλάσιος από τον συνολικό αριθμό των περιστατικών που διαπράχθηκαν κατά την ίδια περίοδο πέρυσι στη Βρετανία, που ανέρχονταν σε 1.830.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Καραμανλή και Σαμαρά: Εκανα το καθήκον μου και τους κάλεσα προσωπικά στα γενέθλια της ΝΔ

Γάζα: Ο Εβραίος «Σίντλερ» - Πώς ο Στιβ Μάμαν κατάφερε να απελευθερώσει εκατοντάδες παιδιά που απήγαγε το ISIS

Βρετανία: Ποια είναι η Εστέλ Όγκιλβι, που μπλέχτηκε σε ερωτικό τρίγωνο με δύο αντιπάλους της Formula 1



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης