Το Ισραήλ βομβάρδισε «κέντρο διοίκησης» της Χαμάς σε ακόμη ένα σχολικό κτίριο στη Γάζα

Οι IDF διαβεβαίωσαν πως λήφθηκαν μέτρα για να αποφευχθούν απώλειες στις τάξεις των αμάχων

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο πως για ακόμη μια φορά βομβαρδίστηκε κέντρο διοίκησης του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς σε πρώην σχολείο σε κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας.

Πρόσθεσαν πως πρόκειται για ακόμη ένα παράδειγμα της χρήσης πολιτικών υποδομών από τη Χαμάς για στρατιωτικούς σκοπούς, κάνοντας λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου, και διαβεβαίωσαν πως λήφθηκαν μέτρα για να αποφευχθούν απώλειες στις τάξεις των αμάχων, δίχως να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

«Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, υπό την καθοδήγηση της AMN και της Νότιας Διοίκησης, επιτέθηκαν σε τρομοκράτες της οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίοι δρούσαν σε συγκρότημα διοίκησης και ελέγχου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε παλαιότερα ως σχολείο «Ahmed Elkard» στην κεντρική περιοχή της Γάζας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των IDF.



 «Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς παραβιάζει συστηματικά το διεθνές δίκαιο, εκμεταλλευόμενη βάναυσα τους πολιτικούς θεσμούς και τον πληθυσμό ως ανθρώπινες ασπίδες για τρομοκρατικές ενέργειες. Το IDF θα συνεχίσει να ενεργεί αποφασιστικά κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων που χρησιμοποιούν σχολεία και πολιτικά ιδρύματα ως καταφύγιο», συνεχίζει σε νεότερη ανακοίνωση ο ισραηλινός στρατός.



Η Χαμάς απορρίπτει τις ισραηλινές κατηγορίες πως χρησιμοποιεί σχολεία, τα περισσότερα από τα οποία μετατράπηκαν σε κέντρα υποδοχής εσωτερικά εκτοπισμένων στον θύλακο υπό πολιορκία



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Καραμανλή και Σαμαρά: Εκανα το καθήκον μου και τους κάλεσα προσωπικά στα γενέθλια της ΝΔ

Γάζα: Ο Εβραίος «Σίντλερ» - Πώς ο Στιβ Μάμαν κατάφερε να απελευθερώσει εκατοντάδες παιδιά που απήγαγε το ISIS

Βρετανία: Ποια είναι η Εστέλ Όγκιλβι, που μπλέχτηκε σε ερωτικό τρίγωνο με δύο αντιπάλους της Formula 1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr