Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων σε απαγορευμένη κινητοποίηση στη Ρώμη - Τραυματίστηκαν 24 αστυνομικοί και τρεις διαδηλωτές

«Ζητούμε να λάβει άμεσα τέλος η γενοκτονία στην Γάζα»

Επεισόδια ξέσπασαν απόψε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ του παλαιστινιακού λαού στη Ρώμη, η οποία δεν είχε λάβει την άδεια των αρχών για τη διεξαγωγή της.

Μια κοπέλα τραυματίστηκε στο κεφάλι.

H ιταλική αστυνομία έκανε γνωστό ότι κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα στην περιοχή Οστιένσε της Ρώμης, στη διαδήλωση υπέρ του παλαιστινιακού λαού, τραυματίσθηκαν τουλάχιστον είκοσι τέσσερις αστυνομικοί.

Μια νεαρή διαδηλώτρια, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, και άλλοι δυο νέοι, τραυματίσθηκαν στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, στην κινητοποίηση, η οποία δεν είχε λάβει άδεια από τις αρμόδιες αρχές -παρείσδυσαν βίαια στοιχεία- τα οποία πέταξαν στους αστυνομικούς και τους καραμπινιέρους, μεταξύ των άλλων, έναν σιδερένιο στύλο οδικής σήμανσης, μπουκάλια και κοκτέιλ μολότοφ.

Η αστυνομία έκανε χρήση γκλοπ, δακρυγόνων και προχώρησε σε ρίψεις νερού με αντλίες. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές.





Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και γκλοπ.




Οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και σίδερα κατά των αστυνομικών.

Αυτή την ώρα οι συμμετεχόντες στην κινητοποίηση, που κρίθηκε παράνομη από τις κρατικές αρχές, κατευθύνονται προς τον αρχαιολογικό χώρο των Θερμών Λουτρών του Καρακάλλα.



«Η Ιταλία πρέπει να σταματήσει να πουλά όπλα στο Ισραήλ. Ζητούμε να λάβει άμεσα τέλος η γενοκτονία στην Γάζα», υπογράμμισε ένας από τους οργανωτές. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες φώναξαν συνθήματα κατά της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι και του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου. Την κινητοποίηση οργάνωσαν, μεταξύ των άλλων, οργανώσεις παλαιστινίων της Ιταλίας, αυτόνομα συνδικάτα της αριστεράς και το αριστερό Κόμμα «Εξουσία στο Λαό».



Νωρίτερα, αρκετοί χρήστες, σε αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, ανέφεραν ότι λόγω της μεγάλης παρουσίας αστυνομίας και καραμπινιέρων, τα οργανωμένα λεωφορεία που μετέφεραν διαδηλωτές, δεν μπορούσαν να φτάσουν στην περιοχή Οστιένσε.


«Η διαδήλωση είναι παράνομη. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις αστυνομικές δυνάμεις ότι θα χειριστούν τηνκατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr