Οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν πως σκότωσαν διοικητή της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

Ο Ισραηλινός Στρατός δήλωσε ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προστασία της ασφάλειας του Ισραήλ και των πολιτών του

Ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε τον διοικητή της Χεζμπολάχ, Χαντέρ Αλί Ταουίλ, κατά τη διάρκεια επιδρομής στην πόλη Κφαρκέλα του Λιβάνου. Ο Χαντέρ Αλί Ταουίλ, σύμφωνα με την Jerusalem Post, φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο σε σειρά επιθέσεων κατά του Ισραήλ και είχε σχεδιάσει επιθέσεις που προκάλεσαν θύματα στις ισραηλινές δυνάμεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των IDF, ο Ταουίλ ήταν υπεύθυνος για την επίθεση με αντιαρματικό πύραυλο που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιανουαρίου στην περιοχή Kfar Yuval, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Ισραηλινός πολίτης και ο λοχίας Barak Ayalon.


Εκτός από αυτήν την επίθεση, κατηγορείται για την εκτόξευση εκατοντάδων ρουκετών και αντιαρματικών πυραύλων προς το βόρειο Ισραήλ, προκαλώντας σοβαρούς κινδύνους για τον άμαχο πληθυσμό και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Η επιχείρηση στην Κφαρκέλα πραγματοποιήθηκε με ακρίβεια, σύμφωνα με την ισραηλινή στρατιωτική ηγεσία, η οποία θεωρεί την εξουδετέρωση του Ταουίλ ως ένα σημαντικό πλήγμα κατά της Χεζμπολάχ και των επιχειρησιακών της δυνατοτήτων στο νότιο Λίβανο. Ο Ισραηλινός Στρατός δήλωσε ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προστασία της ασφάλειας του Ισραήλ και των πολιτών του, ενώ διεμήνυσε πως δεν θα επιτρέψει στη Χεζμπολάχ να επεκτείνει τη στρατιωτική της παρουσία κοντά στα ισραηλινά σύνορα.

Η Χεζμπολάχ, από την πλευρά της, δεν έχει σχολιάσει επισήμως τον θάνατο του διοικητή της. Ωστόσο, η ενέργεια αυτή αναμένεται να κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη σιιτική οργάνωση, η οποία διατηρεί ισχυρή παρουσία στη νότια μεθόριο του Λιβάνου.

Ειδήσεις σήμερα:

Βρέθηκε βρετανικό υποβρύχιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σε μεγάλο βάθος στο Ικάριο Πέλαγος - Δείτε φωτογραφίες


Η Άννα Βίσση μάγεψε 60.000 θεατές στο Καλλιμάρμαρο στη συναυλία για τα 50 χρόνια στη μουσική - Δείτε βίντεο


Αυξημένη κατά 30% σε σχέση με το 2021 η συμμετοχή έως τις 09:00 στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ - Το 45% ήταν νέες εγγραφές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr