Επικοινωνία Νετανιάχου - Μακρόν: Η επιβολή εμπάργκο στο Ισραήλ θα ωφελήσει το Ιράν και τους συμμάχους του

Επικοινωνία Νετανιάχου - Μακρόν: Η επιβολή εμπάργκο στο Ισραήλ θα ωφελήσει το Ιράν και τους συμμάχους του

«Οι ενέργειες του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ δημιουργούν ευκαιρία για αλλαγή της κατάστασης στον Λίβανο» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού

netanyahu_arxeio_n
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε την Κυριακή τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Νετανιάχου προειδοποίησε ότι η επιβολή εμπάργκο στο Ισραήλ θα ωφελήσει το Ιράν και τις δυνάμεις που το στηρίζουν στην περιοχή.

«Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ δημιουργούν ευκαιρία για αλλαγή της κατάστασης στον Λίβανο, προς την κατεύθυνση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ειρήνης σε ολόκληρη την περιοχή» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του γραφείου του Νετανιάχου, σύμφωνα με τη Jerusalem Post.

«Αν καλούμε για κατάπαυση του πυρός, δεν είναι συνεπής στάση να προμηθεύουμε πολεμικά όπλα»: ο Εμανουέλ Μακρόν παρότρυνε χθες Σάββατο να σταματήσουν οι παραδόσεις στο Ισραήλ στρατιωτικού υλικού που χρησιμοποιείται στη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Νετανιάχου.

«Ντροπή τους», είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης αναφερόμενος στον Γάλλο πρόεδρο και άλλους δυτικούς ηγέτες που κατ’ αυτόν θέλουν την επιβολή εμπάργκο όπλων στον στρατό του.

Κλείσιμο
Ο Μακρόν αναφέρθηκε στο ζήτημα των εξοπλισμών σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, η οποία μαγνητοφωνήθηκε τη Δευτέρα και μεταδόθηκε χθες Σάββατο. «Νομίζω πως σήμερα, η προτεραιότητα είναι να επιστρέψουμε σε πολιτική λύση, να σταματήσουμε τις παραδόσεις όπλων για να διεξάγονται μάχες στη Γάζα».

«Η Γαλλία δεν παραδίδει τέτοια όπλα», έσπευσε να διευκρινίσει, σχόλιο που αποτελούσε έμμεση μομφή στην κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν, έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. «Θεωρώ πως αυτοί που (τα) παραδίδουν δεν μπορούν καθημερινά να καλούν μαζί μας για κατάπαυση του πυρός και να συνεχίζουν να τα προμηθεύουν», είπε κατόπιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο κλείσιμο συνόδου των χωρών της Γαλλοφωνίας στο Παρίσι.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιστορική έρευνα: Από τον Ανδρέα, μέχρι σήμερα - Οι 8 μάχες για τη διαδοχή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Ένας νεκρός και 10 τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε σταθμό λεωφορείων στο Ισραήλ - Δείτε βίντεο

Βίκτορ Όρμπαν: «Θα στείλουμε τους μετανάστες στις Βρυξέλλες, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης