Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Χτύπησε με πυραύλους κατοικημένη περιοχή στη Χάιφα η Χεζμπολάχ, βομβαρδίζει ξανά τη Βηρυτό το Ισραήλ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Χτύπησε με πυραύλους κατοικημένη περιοχή στη Χάιφα η Χεζμπολάχ, βομβαρδίζει ξανά τη Βηρυτό το Ισραήλ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Πέντε τραυματίες στη Χάιφα, οι πύραυλοι της Χεζμπολάχ έπληξαν κατοικημένη περιοχή - Την ίδια ώρα, η Τεχεράνη μετακινεί το οπλοστάσιό της

beirut-m2
Δίχως έλεος συνεχίζεται η σύρραξη στη Μέση Ανατολή, με τη Χεζμπολάχ να κλιμακώνει μάλιστα τις επιθέσεις της κατά του Ισραήλ.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, η Χεζμπολάχ χτύπησε με πυραύλους τη Χάιφα, όπου σημειώθηκαν εκρήξεις και πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, από θραύσματα, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά, η σιιτική οργάνωση χτύπησε με πυραύλους σε κατοικημένη περιοχή. 

Κλείσιμο










xaifa


xaifa_2_again


xaifa_big


Την ίδια ώρα, το Ισραήλ σφυροκοπά εκ νέου από αέρος τη Βηρυτό, για άλλη μια νύχτα. Στόχος είναι και πάλι το νότιο προάστιο της Νταχίγια.








Τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν στη νότια Βηρυτό την τελευταία ώρα, μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Οι αναφορές έρχονται καθώς εμφανίζονται εικόνες καπνού και φλόγες που υψώνονται πάνω από τα νότια προάστια της Βηρυτού.





Ο Ισραηλινός Στρατός εξέδωσε απόψε εντολές εκκένωσης για τα νότια τμήματα της λιβανικής πρωτεύουσας.



Παράλληλα, ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η Τεχεράνη βρισκεται απόψε σε διαδικασία μετακίνησης μέρους του οπλοστασίου της σε θέσεις σε σημεία ενδιαφέροντος σε ολόκληρη τη χώρα.




Οι ηγεσίες των Φρουρών της Επανάστασης και της Χεζμπολάχ φεύγουν από Τεχεράνη και Βηρυτό

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ανώτατα στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης και της Χεζμπολάχ εγκατέλειψαν την Τεχεράνη και τη Βηρυτό, όπως μετέδωσε απόψε το Kανάλι 13 του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, τα στελέχη αυτά έχουν καταφύγει σε Τουρκία και Κατάρ.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός απηύθυνε νέα έκκληση προς τους κατοίκους στα νότια της Βηρυτού να εκκενώσουν την περιοχή. «Επείγουσα προειδοποίηση προς όσους κατοικούν στις γειτονιές Μπουρτζ αλ-Μπαράτζνε και Χαντάθ του νοτίου προαστίου της Βηρυτού. Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ και ο ισραηλινός στρατός θα επέμβει εναντίον τους στο εγγύς μέλλον» δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Αβισάι Αντράε στην πλατφόρμα Χ προτρέποντας τους κατοίκους αυτών των περιοχών να απομακρυνθούν.

Αναχαιτίστηκαν εχθρικοί στόχοι στη Συρία

Στο μεταξύ, η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε «εχθρικούς στόχους» στα κεντρικά της χώρας, μετέδωσε σήμερα το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, με μια μη κυβερνητική οργάνωση να αναφέρει εκρήξεις στην περιοχή της Χομς, μετά από ισραηλινή επιδρομή.

"Τα μέσα της αντιαεροπορικής μας άμυνας αναχαιτίζουν εχθρικούς στόχους στον εναέριο χώρο της κεντρικής περιφέρειας", μετέδωσε το SANA, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την πλευρά του, έκανε λόγο για εκρήξεις στην περιοχή Χομς, οι οποίες οφείλονταν σε ισραηλινή επιδρομή.

Η Συρία αντιμετώπισε "εχθρικούς στόχους" στην κεντρική της περιφέρεια σήμερα, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

Στις ΗΠΑ ο Γκάλαντ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν θα δεχθεί στο Πεντάγωνο τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, στις 9 Οκτωβρίου "για να συζητήσουν για τις εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή", ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Η επίσκεψη αυτή ανακοινώνεται την ώρα που το Ισραήλ δεσμεύεται ότι θα ανταποδώσει στο Ιράν την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη κατά του εδάφους του την Τρίτη, η οποία περιελάμβανε περισσότερους από 180 βαλλιστικούς πυραύλους και αποκρούστηκε σε μεγάλο βαθμό από τα ισραηλινά αντιαεροπορικά συστήματα και τις αναχαιτίσεις στις οποίες ενεπλάκη ο αμερικανικός στρατός.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιστορική έρευνα: Από τον Ανδρέα, μέχρι σήμερα - Οι 8 μάχες για τη διαδοχή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Ένας νεκρός και 10 τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε σταθμό λεωφορείων στο Ισραήλ - Δείτε βίντεο

Βίκτορ Όρμπαν: «Θα στείλουμε τους μετανάστες στις Βρυξέλλες, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης