Ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος Kinzhal έπληξε την περιοχή του αεροδρομίου Σταροκοστιαντινίφ στην Ουκρανία

Ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος Kinzhal έπληξε την περιοχή του αεροδρομίου Σταροκοστιαντινίφ στην Ουκρανία

Αποκρούστηκε πυραυλική επίθεση στο Κίεβο - Περίπου 300 κάτοικοι απομακρύνονται από την πόλη Φεοντόσια της Κριμαίας

ukraine9
Η υπηρεσία αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε 32 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) και δύο υπερηχητικούς πυραύλους Κινζάλ που εξαπέλυσε η Ρωσία.

Ένας πύραυλος Κινζάλ έπληξε την περιοχή του αεροδρομίου Σταροκοστιαντινίφ στην περιοχή Χμελνίτσι της Ουκρανίας, ανέφερε επίσης η υπηρεσία σε ανακοίνωση μέσω της εφαρμογής Telegram.

Νωρίτερα, οι αρχές της πόλης του Κιέβου ανέφεραν ότι θραύσματα πυραύλων έπεσαν σε τρεις περιοχές της ουκρανικής πρωτεύουσας στη διάρκεια της πρωινής ώρας αιχμής μετά την ενεργοποίηση της αντιαεροπορικής άμυνας και την απόκρουση ρωσικού πλήγματος.

Δεν αναφέρθηκαν απώλειες ή σημαντικές ζημιές από την επίθεση κατά την οποία η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους Κινζάλ στο Κίεβο, δήλωσε ο Σέρχιι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, επικαλούμενος προκαταρκτικές εκτιμήσεις.

Κλείσιμο
Τα θραύσματα προκάλεσαν ζημιές στην στέγη μιας πολυώροφης πολυκατοικίας στην περιοχή Σολομιάνσκι στο δυτικό τμήμα της πόλης, ενώ ένα θραύσμα έπεσε στην ευρύτερη περιφέρεια ενός σχολείου, όπως ανέφερε η διοίκηση της οποίας προΐσταται ο Πόπκο.

Θραύσματα πυραύλων έπεσαν επίσης σε μια ανοικτή περιοχή στον κεντρικό τομέα Σεβτσενκίφσκι και προκάλεσαν ζημιές στην οροφή ενός αυτοκινήτου στον τομέα Χολοσιίφσκι του νότιου Κιέβου.

Η Ρωσία πραγματοποιεί πλήγματα με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εναντίον της Ουκρανίας καθόλη τη διάρκεια του πολέμου που εξαπέλυσε τον Φεβρουάριο του 2022. Οι επιθέσεις με drones πραγματοποιούνται πλέον σχεδόν κάθε βράδυ.

Η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση με drones στη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα, δήλωσαν οι αρχές της πόλης. Περίπου 15 drones χρησιμοποιήθηκαν κατά την επίθεση, πρόσθεσαν.

Σε μία άλλη εξέλιξη, περίπου 300 άνθρωποι απομακρύνονται από την πόλη Φεοντόσια της κατεχόμενης από τη Ρωσία Κριμαίας έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε τοπική αποθήκη πετρελαίου, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με πλάνα που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στήλες μαύρου καπνού υψώνονται στον ουρανό από το σημείο.

Οι κατοχικές αρχές ανέφεραν πως «ένα τμήμα» της πόλης έχει μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση και η κυκλοφορία των τρένων έχει ανασταλεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση: Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε, οι υποψήφιοι έχασαν

Το κατάμεστο Καλλιμάρμαρο επιβεβαίωσε το φαινόμενο Άννα Βίσση

Πρόστιμο στο Nammos 3,1 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή - Τι ανακάλυψαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης