Σάμι Μπάσο: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» ήταν τα τελευταία του λόγια - Βρισκόταν σε γάμο, όταν κατέρρευσε

Σάμι Μπάσο: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» ήταν τα τελευταία του λόγια - Βρισκόταν σε γάμο, όταν κατέρρευσε

Είχε γίνει παγκοσμίως γνωστός, γιατί ήταν ο άνθρωπος που είχε ζήσει περισσότερο από κάθε άλλον που έπασχε από προγηρία

basso-mak1
Τα τελευταία λόγια του Σάμι Μπάσο, του ανθρώπου που έζησε περισσότερο από κάθε άλλον που έπασχε από προγηρία αποκαλύπτουν τα ιταλικά Μέσα.

Ο Σάμι, γνωστός και αγαπητός στα social media γιατί πάλευε με την προγηρία, πέρασε την τελευταία ημέρα της ζωής του σε έναν γάμο φίλων, πλαισιωμένος από την οικογένεια και τους αγαπημένους του. Όπως μεταδίδει η Corriere, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στο εστιατόριο της Villa Razzolini Loredan στο Άζολο (Τρεβίζο), ο 28χρονος άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία. «Γύρω στις 11 το βράδυ, είπε σε κάποιους φίλους ότι δεν αισθανόταν καλά», ανέφεραν όσοι ήταν παρόντες. «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», ήταν οι λίγες λέξεις που πρόλαβε να ψελλίσει.

Οι φίλοι του τον συνόδευσαν έξω για να πάρει λίγο αέρα. Περιπλανήθηκε για λίγο στον κήπο της βίλας και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τον δρόμο. Εκεί έπαθε το μοιραίο. Οι φίλοι του κατάλαβαν αμέσως ότι η κατάσταση ήταν κρίσιμη: κάλεσαν ασθενοφόρο και ξεκίνησαν αμέσως καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

«Καταλάβαμε τι είχε συμβεί όταν είδαμε το ασθενοφόρο να καταφθάνει», δηλώνει η Έλενα Ντουσίν, κόρη του ιδιοκτήτη του εστιατορίου. «Ήταν οι φίλοι του που ειδοποίησαν τις αρχές. Είχαμε δύο γάμους, περισσότερα από 200 άτομα συνολικά». Το ασθενοφόρο έφτασε μέσα σε λίγα λεπτά, ακολουθούμενο από Καρμπινιέρους. Ο Σάμι Μπάσο, όμως, δεν ανέκτησε τις αισθήσεις του. Δυστυχώς, οι διασώστες δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο παρά να διαπιστώσουν τον θάνατό του, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης.

Κλείσιμο
Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Σέρτζιο Ντουσίν, που εργαζόταν στην περιοχή της Βιτσέντζα, ειδοποιήθηκε από την κόρη του και έτρεξε αμέσως στο Άζολο, φτάνοντας λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Αντίκρισε μια συγκλονιστική σκηνή: «Η μητέρα του κρατούσε τον Sammy στην αγκαλιά της, τυλιγμένο με μια κουβέρτα. Έκλαιγε και τον φιλούσε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το φιλί. Είχε ήδη πετάξει στον ουρανό». Στη συνέχεια, το σώμα του Σάμι τοποθετήθηκε σε ένα τραπέζι, με ένα μαξιλάρι και μια κουβέρτα. Οι φίλοι του παρέμειναν στο εστιατόριο κλαίγοντας μέχρι αργά τη νύχτα.

Η σχέση του Σάμι Μπάσο με τον εστιάτορα ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστή. «Τον γνώρισα πριν από περίπου 18 χρόνια, όταν ήταν ακόμη μαθητής και ερχόταν με τους γονείς του να φάνε σε εμένα. Θα θυμάμαι πάντα τα 18α γενέθλιά του, τα οποία γιορτάσαμε στην ίδια βίλα· ήταν πραγματικά υπέροχα», θυμάται ο Ντουσίν.

«Κάθε φορά που θα έχω αμφιβολίες, θα διαβάζω το μικρό σημείωμα που μου άφησε μετά από ένα δείπνο που οργανώσαμε στο Μπασάνο ντελ Γκράπα για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον οργανισμό του». Στο χαρτάκι αυτό - θυμάται ο σεφ - υπήρχε μια απλή φράση, ικανή όμως να μεταφέρει βαθιά συναισθήματα: «Η ζωή είναι όμορφη, να το θυμάσαι, Σέρτζιο».

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Τι ποσοστά πήραν οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ ανά περιφέρεια

Τζον Κατσιματίδης: Ο γιος του δισεκατομμυριούχου παντρεύτηκε την αγαπημένη του στη Νέα Υόρκη - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Μητσοτάκης: Με την Αττική Οδό συμπληρώθηκε μια «11άδα» αποκρατικοποιήσεων από τις εκλογές του 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης