Ισραήλ - Τζο Μπάιντεν: Έχει έρθει η ώρα να τελειώσει ο πόνος

Στο μήνυμά του για την μαύρη επέτειο από την εισβολή της Χαμάς και τη σφαγή που ακολούθησε στα ισραηλινά εδάφη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για το τέλος της κρίσης στον παλαιστινιακό θύλακα

Στο μήνυμά του για την μαύρη επέτειο από την εισβολή της Χαμάς και τη σφαγή που ακολούθησε στα ισραηλινά εδάφη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για το τέλος της κρίσης στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα μαύρη «μαύρη επέτειο» και για τους Παλαιστίνιους «οι οποίοι άφησαν τη Χαμάς να φέρει τον όλεθρο και τον θάνατο τόσο στο Ισραήλ όσο και στη Γάζα». Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε ειδική αναφορά στους νεκρούς αμάχους, ανάμεσα στους οποίους και 46 πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών και υπογράμμισε πως «έχει έρθει η στιγμή να μπει ένα τέλος στον πόνο».

Ο Μπάιντεν επανέλαβε πως το Ισραήλ δεν είναι μόνο και δεν θα είναι ποτέ μόνο και φρόντισε να «αμβλύνει» τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες τοποθετήσεις της Κάμαλα Χάρις, η οποία έχει ανοιχτά εκφράσει ενστάσεις για τον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ διεξάγει επιχειρήσεις τόσο στη Γάζα όσο και τις τελευταίες ημέρες στον Λίβανο.

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ομήρων που παραμένουν ακόμη στα χέρια της Χαμάς εντός Γάζας τονίζοντας πως τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και η Κυβέρνησή του δεν θα σταματήσουν τις προσπάθειες για την απελευθέρωσή τους.

Ο Τζο Μπάιντεν δεν έκανε καμία αναφορά στην επόμενη ημέρα στη Γάζα με την αμερικανική διπλωματία να έχει πάντως ξεκαθαρίσει πως δεν θα επιτρέψει την κατοχή του θύλακα από τις ισραηλινές δυνάμεις. Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται πως κινείται και η αντιπρόεδρος και υποψήφια για την προεδρία στις επερχόμενες εκλογές, Χάρις, η οποία έχει υπεραμυνθεί δημόσια των προσπαθειών της κυβέρνησης Μπάιντεν.


Ειδήσεις σήμερα:

Τελικά αποτελέσματα στο ΠΑΣΟΚ: Πρώτος ο Ανδρουλάκης με 29,64% - Δεύτερος ο Δούκας με 21,41%, τρίτος ο Γερουλάνος με 21,12%

Βίντεο: 20χρονος YouTuber διέλυσε McLaren $200.000 σε live streaming - Κοίταζε το κινητό του ενώ οδηγούσε υπό βροχή

Η Χεζμπολάχ χτύπησε εστιατόριο στην Χάιφα, νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε Λίβανο και Συρία - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr