Νετανιάχου για την 7η Οκτωβρίου: «Ημέρα απερίγραπτης θλίψης, αλλά δεν ηττηθήκαμε» - Ιερή αποστολή η εξάλειψη κάθε απειλής από τη Γάζα

Νετανιάχου για την 7η Οκτωβρίου: «Ημέρα απερίγραπτης θλίψης, αλλά δεν ηττηθήκαμε» - Ιερή αποστολή η εξάλειψη κάθε απειλής από τη Γάζα

Ανατρέπουμε την κυριαρχία της Χαμάς, είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, στο μήνυμά του για τον ένα χρόνο από τη σφαγή στο Ισραήλ - «Όσο ο εχθρός απειλεί την ύπαρξή μας και την ειρήνη της χώρας μας, θα συνεχίσουμε να πολεμάμε»

netanyahu-m
«Ημέρα απερίγραπτης θλίψης για τη χώρα» χαρακτήρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου την 7η Οκτωβρίου του 2023, σε μια βιντεοσκοπημένη δήλωση κατά την τελετή κρατικού μνημόσυνου. «Δεν ηττηθήκαμε» είπε, για να προσθέσει: «Και όπως έχει συμβεί ξανά και ξανά στην ιστορία του Ισραήλ, ακριβώς σε στιγμές δυσκολίας, αναδύεται μεγάλη εσωτερική δύναμη».



«Σταθήκαμε μαζί για την υπεράσπιση της χώρας μας, για την υπεράσπιση της πατρίδας μας» τόνισε ο Νετανιάχου στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του. «Κινητοποιήσαμε τεράστια πνευματική δύναμη. Έχουμε καθορίσει τους στόχους του πολέμου και τους πετυχαίνουμε: ανατρέπουμε την κυριαρχία της Χαμάς. Η επιστροφή όλων των ομήρων μας στο σπίτι, ζωντανών και νεκρών, είναι μια ιερή αποστολή, που δεν θα την αφήσουμε μέχρι να την πετύχουμε, όπως και η ματαίωση κάθε μελλοντικής απειλής από τη Γάζα προς το Ισραήλ και η επιστροφή των κατοίκων του νότου και του βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους».

Κλείσιμο
Το Ισραήλ μάχεται, είπε ο Νετανιάχου, «για να φέρει το φως στον κόσμο, είμαστε ένας λαός που προσπαθεί να διαδώσει το καλό και να εξαλείψει το κακό».

«Όσο ο εχθρός απειλεί την ύπαρξή μας και την ειρήνη της χώρας μας θα συνεχίσουμε να πολεμάμε. Όσο υπάρχουν απαχθέντες στη Γάζα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Δεν θα εγκαταλείψουμε κανέναν από αυτούς. Εγώ δεν θα τα παρατήσω. Όσο οι πολίτες μας δεν επιστρέφουν στα σπίτια τους με ασφάλεια, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».

Όταν το Ισραήλ νικήσει, συμπλήρωσε, «όχι μόνο για χάρη μας, αλλά για χάρη των μελλοντικών γενεών και για χάρη όλης της ανθρωπότητας. Θα ξαναχτίσουμε τις αναγεννημένες περιοχές σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Κρατώντας τη ρίζα θα ξαναφυτρώσει το δέντρο της ζωής».

«Η 7η Οκτωβρίου θα συμβολίζει για τις γενιές το τίμημα της αναβίωσής μας και θα εκφράζει για τις γενιές το μέγεθος της αποφασιστικότητάς μας και τη δύναμη του πνεύματός μας» συνέχισε ο Νετανιάχου. Και κατέληξε: «Μαζί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και μαζί -με τη χάρη του Θεού- θα νικήσουμε».

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Εκκένωση του παραλιακού μετώπου του Λιβάνου ζητούν οι IDF - Μπαράζ ρουκετών από την Υεμένη στο κεντρικό Ισραήλ

ΠΑΣΟΚ, η μάχη του β΄ γύρου: Ψάχνει συμμάχους ο Δούκας, ανοίγματα στους άλλους υποψηφίους και από Ανδρουλάκη

Κιάνου Ριβς: Έκανε ντεμπούτο ως οδηγός αγώνων στην Ινδιανάπολη με τον «John Wick» στο καπό - Βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης