Ρώμη: Οι τουρίστες δεν θα μπορούν να ρίχνουν κέρματα στη Φοντάνα Ντι Τρέβι

Ρώμη: Οι τουρίστες δεν θα μπορούν να ρίχνουν κέρματα στη Φοντάνα Ντι Τρέβι

Μέτρα από τον δήμο της Ρώμης για την αντιμετώπιση του υπερτουρισμού στο διάσημο μνημείο

fontana-1165583_1920
Ένα μέτρο που θα δυσαρεστήσει πολλούς ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ο δήμαρχος της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, Τζανλούκα Ονοράτο, σε μια προσπάθεια περιορισμού του υπερτουρισμού, γύρω από το παγκοσμίως γνωστό σιντριβάνι Φοντάνα Ντι Τρέβι.

Το σιντριβάνι θα προστατεύεται πλέον από διαφανή διαχωριστικά, ενώ πρόκειται να δημιουργηθεί ένα υπερυψωμένο «πέρασμα», ένα είδος ημικυκλικής πασαρέλας, η οποία θα επιτρέπει στους επισκέπτες να πλησιάζουν πολύ κοντά στο νερό.

Η πρόσβαση στην «πασαρέλα» δεν θα είναι απεριόριστη, αλλά θα προβλέπεται ένας ανώτατος αριθμός επισκεπτών. Οι οποίοι, πολύ σύντομα, δεν θα μπορούν, πλέον, να ρίχνουν κέρματα στη Φοντάνα, γυρισμένοι πλάτη, αλλά θα πρέπει να τα αφήνουν μέσα σε ειδικό καλάθι. Θα είναι μια ασφαλέστερη, αλλά σίγουρα λιγότερο εντυπωσιακή πρακτική.

fontana_trevi
Κλείσιμο

Όπως ανακοινώθηκε, οι σχετικές αλλαγές θα ισχύσουν από τους πρώτους μήνες του 2025 και θα υπάρξει πειραματική περίοδος εφαρμογής των νέων κανόνων.

Μελλοντικά, είναι πιθανόν να ληφθεί υπόψη η επιβολή ενός χαμηλού εισιτηρίου, για να μπορεί να θαυμάζει κανείς από κοντά το σιντριβάνι του 18ου αιώνα. Προς το παρόν δεν θα ισχύσει κράτηση μέσω διαδικτύου.

Η είσοδος στο μπροστινό μέρος της Φοντάνα Ντι Τρέβι θα ρυθμίζεται από υπαλλήλους οι οποίοι θα φροντίζουν να μην δημιουργείται συνωστισμός, με όριο στον αριθμό εισόδων.

Τέλος, πρόκειται να απαγορευθεί πολύ σύντομα, στους τουρίστες, να τρώνε σάντουιτς και να πίνουν αναψυκτικά, ενώ κάθονται στα σκαλιά που βρίσκονται στο πάνω μέρος του σιντριβανιού.




Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Εκκένωση του παραλιακού μετώπου του Λιβάνου ζητούν οι IDF - Μπαράζ ρουκετών από την Υεμένη στο κεντρικό Ισραήλ

ΠΑΣΟΚ, η μάχη του β΄ γύρου: Ψάχνει συμμάχους ο Δούκας, ανοίγματα στους άλλους υποψηφίους και από Ανδρουλάκη

Κιάνου Ριβς: Έκανε ντεμπούτο ως οδηγός αγώνων στην Ινδιανάπολη με τον «John Wick» στο καπό - Βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης