Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν, αθωώθηκε σε ξεχωριστή δίκη για σεξουαλικές επιθέσεις

Η αθώωση του Κρίστιαν Μπρίκνερ σημαίνει ότι ο 47χρονος θα μπορούσε να αποφυλακιστεί ήδη από το επόμενο έτος

Ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν κρίθηκε σήμερα αθώος σε ξεχωριστή δίκη για σεξουαλικά εγκλήματα, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να αποφυλακιστεί ήδη από το επόμενο έτος.

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, 47 ετών, κατονομάστηκε τον Ιούνιο του 2020 από τη γερμανική αστυνομία ως ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν το 2007, αλλά έκτοτε δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Ωστόσο, κατηγορήθηκε για τρεις βιασμούς και δύο περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών μεταξύ 2000 και 2017 στην Πορτογαλία, κοντά στο θέρετρο Praia da Luz, από όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν ενώ έκανε διακοπές με τους γονείς της Κέιτ και Τζέρι ΜακΚαν.

Στην τελική αγόρευσή του στο δικαστήριο, ο βασικός δικηγόρος του Μπρίκνερ, Friedrich Fuelscher, άφησε να εννοηθεί ότι ο πελάτης του δικάζεται μόνο λόγω της σύνδεσής του με τη διεθνώς αναγνωρίσιμη υπόθεση της Μαντλίν.

Το δικαστήριο συμφώνησε με το επιχείρημα του Fuelscher, κρίνοντας τον πελάτη του αθώο για όλες τις κατηγορίες.

Η απόφαση σημαίνει ότι ο Μπρίκνερ πιθανότατα θα αποφυλακιστεί στο εγγύς μέλλον, ενώ θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για τους Γερμανούς εισαγγελείς που θέλουν να αποδώσουν την εξαφάνιση της Μαντλίν σε αυτόν.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι έχουν «απτές αποδείξεις» για τον θάνατό της, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Η τρέχουσα ποινή του Μπρίκνερ για βιασμό διαρκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2025 σύμφωνα με εκπρόσωπο της εισαγγελίας, αν και ο δικηγόρος του δήλωσε ότι ο πελάτης του θα μπορούσε να είναι ελεύθερος ήδη από την Άνοιξη.

Οι εισαγγελείς θα μπορούσαν να ζητήσουν να τεθεί ο Μπρούκνερ υπό «προληπτική κράτηση», δίνοντάς τους χρόνο για να συγκεντρώσουν περισσότερες αποδείξεις στην υπόθεση της Μαντλίν, αλλά δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι ένα τέτοιο αίτημα θα γίνει δεκτό.

Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στην Αθήνα: Νεκρός από μαχαιριές 28χρονος – Παραδόθηκαν δύο αδέρφια

Iron Dome: Πώς ορισμένοι ιρανικοί πύραυλοι κατάφεραν να διαπεράσουν το πιο εξελιγμένο σύστημα αεράμυνας του πλανήτη

Σκάνδαλο με βιασμούς και trafficking απειλεί rich & famous - Ποιοι «τρέμουν» τις αποκαλύψεις για τα πάρτι οργίων του Diddy
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr