Μελάνια Τραμπ: Κατάθεση ψυχής στα απομνημονευματά της - Η διαφωνία με τον σύζυγό της για την άμβλωση

Η τέως «Πρώτη Κυρία» μιλάει για την προσωπική της ζωή στα απομνημονεύματά της με τίτλο «Melania: A Memoir», που κυκλοφορούν σήμερα ξαφνιάζοντας τους πάντες

Σήμερα κυκλοφορούν τα πολυαναμενόμενα απομνημονεύματα της τέως «Πρώτης Κυρίας» των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ με τους Αμερικανούς να αδημονούν να διαβάσουν τις 256 σελίδες όπου η τρίτη σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ περιγράφει τη ζωή της με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για το χρίσμα, όταν ήταν στον Λευκό Οίκο, την λατρεία της για τον μονάκριβο γιο της, Μπάρον αλλά και τους λόγους για τους οποίους άφησε το χέρι του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου την ώρα που περπατούσαν στο κόκκινο χαλί στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ γεγονός που πυροδότησε πικρόχολα σχόλια για τη σχέση τους.

Στο βιβλίο της, υπό τον τίτλο: «Melania: A Memoir», το πρώην μοντέλο από τη Σλοβενία, εξηγεί επίσης ότι ο σύζυγός της ήξερε ότι υποστηρίζει το δικαίωμα στην άμβλωση «από την ημέρα που γνωρίστηκαν».

Τονίζει επίσης ότι πιστεύει «στην ατομική ελευθερία. Θέλω να μπορώ να αποφασίζω τι θέλω να κάνω με το σώμα μου. Νομίζω ότι δεν θέλω η κυβέρνηση να παρεμβαίνει στις προσωπικές μου υποθέσεις».



Η θέση της Μελάνια Τραμπ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτήν του υποψηφίου για την προεδρία συζύγου της, ο οποίος στη διάρκεια της θητείας του, έχοντας διορίσει υπερσυντηρητικούς δικαστές στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ κατόρθωσε να ακυρώσει νομοθεσία που προστάτευε το δικαίωμα στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο ανοίγοντας τον δρόμο σε πολλές αμερικανικές πολιτείες να το περιορίσουν στον μέγιστο βαθμό.

Σημειώνεται ότι, το βιβλίο της Μελάνια κυκλοφορεί σήμερα λιγότερο από ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Όταν αποκαλύφθηκε ότι στα απομνημονεύματά της θα υπερασπίζεται το δικαίωμα στην άμβλωση, η ίδια έσπευσε να δηλώσει με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η ατομική ελευθερία είναι μια θεμελιώδης αρχή την οποία υποστηρίζω».

Το ζήτημα είδε το φως της δημοσιότητας λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές και ενώ η υποψήφια των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις, έχει ταχθεί χωρίς κανέναν ενδοιασμό υπέρ της προστασίας του δικαιώματος στην άμβλωση.

Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές στις ΗΠΑ, το θέμα αυτό αναμένεται σε κάποιο βαθμό να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, οι περισσότεροι Αμερικανοί τάσσονται υπέρ της πρόσβασης στην άμβλωση.

Η Μελάνια υποστήριξε ότι το βιβλίο αυτό δεν γράφτηκε την τελευταία εβδομάδα ή τον τελευταίο μήνα. «Αυτό το βιβλίο γράφτηκε μήνες πριν και τυπώθηκε επίσης πριν από μήνες. Επιπλέον, αυτή ήταν η πεποίθησή μου, και είναι η πεποίθησή μου, και ήθελα να το αναφέρω στο βιβλίο γιατί θέλω να είμαι ειλικρινής».

Πρόσθεσε επίσης ότι ο σύζυγός της «της επιτρέπει να είναι αυτή που είναι, να πιστεύει αυτό που πιστεύει»... «Μου επιτρέπει να είμαι ο εαυτός μου. Και το σέβεται αυτό, και τον σέβομαι κι εγώ, καθώς του επιτρέπω να είναι ο εαυτός του. Έχει διαφορετικές πεποιθήσεις και θα κάνει αυτό που πιστεύει», γράφει μεταξύ άλλων στο βιβλίο της.

Γεγονός είναι πάντως πως πολλοί εξεπλάγησαν με την κίνηση της 54χρονης Μελάνια να αποκαλύψει δημοσίως πληροφορίες για την προσωπική της ζωή.

Στα απομνημονεύματά της, η 54χρονη γοητευτική σύζυγος του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου εξηγεί επίσης τους λόγους για τους οποίους άφησε το χέρι του τότε προέδρου των ΗΠΑ, ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο που είχε γίνει πρωτοσέλιδο στον διεθνή Τύπο το 2017. «Φθάνοντας στο αεροδρόμιο Ben-Gurion στο Τελ Αβίβ, άφησα το χέρι του συζύγου μου, ενώ βρισκόμουν μισό βήμα πίσω από τον ίδιο, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένζαμιν Νετανιάχου και την σύζυγό του Σάρα», παραθέτει τη δική της εκδοχή.



Τότε πολλοί αναλυτές έσπευσαν να επισημάνουν ότι το σκηνικό αυτό αποδεικνύει πως η σχέση του ζευγαριού περνάει σοβαρή κρίση. Στο βιβλίο της , η Μελάνια διευκρινίζει ότι το «κόκκινο χαλί» που ήταν στρωμένο στον αεροδιάδρομο, απλά δεν είχε χώρο για τέσσερις κι εμείς είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο. Ήταν μια μικρή, αθώα χειρονομία, τίποτα περισσότερο.

Η Μελάνια Τραμπ γράφει επίσης και για πιο προσωπικά θέματα. Για παράδειγμα, για τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει ότι ο 18χρονος γιος της, Μπάρον, πάσχει από αυτισμό. Η ίδια δεν διστάζει να αποκαλύψει την... πηγή της απαράδεκτης, όπως την χαρακτήρισε, φήμης, την κριτικό Τραμπ, Ρόζι Ο' Ντόνελ το 2016.

«Δεν υπάρχει τίποτα ντροπιαστικό στον αυτισμό, αλλά ο Μπάρον δεν είναι αυτιστικός», υπογραμμίζει στο βιβλίο της η Μελάνια, σύμφωνα με τους New York Times. «Με τρόμαξε αυτή η σκληρότητα. Ήταν σαφές για μένα ότι εκείνη η συντάκτρια Ο' Ντόνελ δεν είχε κανένα ενδιαφέρον να ευαισθητοποιήσει τον αμερικανικό λαό για τον αυτισμό. Ένιωθα ότι επιτέθηκε στον γιο μου επειδή δεν της άρεσε ο σύζυγός μου».

Η Μελάνια υποστηρίζει ότι ο Μπάρον δεχόταν εκφοβισμό τόσο στο διαδίκτυο όσο και στην προσωπική του ζωή εκείνη την περίοδο. Αυτό είναι «μια σαφής ένδειξη της ανεπανόρθωτης ζημιάς που έχει προκληθεί. Καμία συγγνώμη δεν μπορεί να αναπληρώσει τη ζημιά που προκάλεσε στον γιο μου», επισημαίνει.

Τον Ιούλιο του 2018, η Μελάνια έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο για μια αμφιλεγόμενη ενδυματολογική εμφάνιση. Ενώ επισκεπτόταν τα παιδιά πρόσφυγες στο Τέξας, είχε φορέσει ένα τζάκετ που έγραφε: «Πραγματικά εμένα δεν με νοιάζει, εσένα από πίσω μου;».

Τότε πολλά μέσα ενημέρωσης διερωτήθηκαν αν φορώντας το συγκεκριμένο τζάκετ ήθελε να περάσει ένα πολιτικό μήνυμα. Εκείνη την εποχή, περισσότερα από 2.000 παιδιά είχαν χωριστεί από τις οικογένειές τους στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ. Οι γονείς μπήκαν παράνομα στη φυλακή και τα παιδιά τους σε κρατικά ιδρύματα. Η Μελάνια σπεύδει να τονίσει μέσω του βιβλίου της ότι δεν ήθελε να κοροϊδεύει τους μετανάστες με το τζάκετ. Ωστόσο, τα ΜΜΕ είχαν προβεί σε παραπληροφόρηση και αρνητικά σχόλια. Η Μελάνια παραδέχεται επίσης ότι είχε ασκήσει πιέσεις στον σύζυγό της να αλλάξει πολιτική σε ότι αφορά το μεταναστευτικό.

Οι New York Times γράφουν στο άρθρο τους ότι οι αναγνώστες του βιβλίου «Melania: A Memoir» θα ενημερωθούν επίσης για την αδυναμία του ζεύγους Τραμπ στον Έλτον Τζον. Θα μάθουν επίσης ότι η κυρία Τραμπ αγαπάει τον άντρα της κι ότι τον προέτρεψε να πάει στο νοσοκομείο όταν είχε νοσήσει από την Covid. Επιπλέον, θα ενημερωθούν ότι το ζεύγος Τραμπ είχε ανταλλάξει επιστολές με τον βασιλιά Κάρολο Γ' προκειμένου να συσφίξουν τις σχέσεις τους.

Στο βιβλίο της, πάντως, τηρεί σιγή ιχθύος για ένα πράγμα: για τα σεξουαλικά σκάνδαλα που στοιχειώνουν τον σύζυγό της, ειδικά το κομμάτι που αφορά την πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Σύμφωνα με τους New York Times, για την ανάρμοστη σχέση που φέρεται να είχε ο σύζυγός της με την άλλοτε σεξοβόμβα, ενώ ήταν παντρεμένος, η Μελάνια δεν αναφέρει ούτε λέξη στο βιβλίο της.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Απόστολος Λύτρας επιβεβαίωσε τη νέα του σχέση - Γνωρίζονται 16 χρόνια και είναι μαζί τον τελευταίο μήνα

Ανάλυση για τη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ έχει το momentum για να πολεμήσει με όλους τους εχθρούς του - Ο ρόλος Τουρκίας και Ρωσίας


Ο Κασσελάκης εξετάζει προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τη διαρροή του πόθεν έσχες του - Ζητά παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr