Εκλογές ΗΠΑ 2024: Προβάδισμα τριών μονάδων της Χάρις έναντι του Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Εκλογές ΗΠΑ 2024: Προβάδισμα τριών μονάδων της Χάρις έναντι του Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Η τετραήμερη δημοσκόπηση από Reuters/Ipsos, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα

harris
Προβάδισμα διατηρεί η δημοκρατική υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση από Reuters/Ipsos, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, η Κάμαλα Χάρις καταγράφει οριακή διαφορά 46% με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ να λαμβάνει 43%.

Η τετραήμερη δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, έδειξε ότι ο Τραμπ, ο οποίος υστερούσε έξι μονάδες από την Χάρις σε δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos στις 20-23 Σεπτεμβρίου, ήταν ο προτιμώμενος υποψήφιος για μια σειρά οικονομικών θεμάτων και ότι ορισμένοι ψηφοφόροι ενδέχεται να επηρεαστούν από τους ισχυρισμούς του ότι «οι παράνομοι μετανάστες στη χώρα είναι επιρρεπείς στο έγκλημα», ισχυρισμοί που έχουν σε μεγάλο βαθμό απαξιωθεί από ακαδημαϊκούς.

Η δημοσκόπηση είχε περιθώριο λάθους περίπου 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Κλείσιμο
Οι ερωτηθέντες αξιολόγησαν την οικονομία ως το κορυφαίο ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα και περίπου το 44% είπε ότι ο Τραμπ είχε την καλύτερη προσέγγιση για την αντιμετώπιση του «κόστους ζωής», σε σύγκριση με το 38% που επέλεξε την Χάρις.

Μεταξύ μιας σειράς οικονομικών ζητημάτων που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο επόμενος πρόεδρος, περίπου το 70% των ερωτηθέντων είπε ότι το κόστος ζωής θα είναι το πιο σημαντικό, με ελάχιστα ποσοστά να επιλέγουν την αγορά εργασίας, τους φόρους ή το να «με αφήσουν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση». Ο Τραμπ είχε περισσότερη υποστήριξη από την Χάρις σε κάθε έναν από αυτούς τους τομείς, αν και οι ψηφοφόροι με διαφορά 42% έως 35% πίστευαν ότι η Χάρις ήταν η καλύτερη υποψήφια για να αντιμετωπίσει το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των μέσων Αμερικανών.

Ο Τραμπ φάνηκε να ευνοείται από τις εκτεταμένες ανησυχίες για τη μετανάστευση, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδό της στην Αμερική εδώ και πάνω έναν αιώνα. Περίπου το 53% των ψηφοφόρων στη δημοσκόπηση δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση ότι «οι μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα παράνομα αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια», σε σύγκριση με το 41% ​​που διαφώνησε. Οι ψηφοφόροι ήταν πιο διχασμένοι σχετικά με το ερώτημα σε δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos τον Μάιο, όταν το 45% συμφώνησε και το 46% διαφώνησε.

Οι ψηφοφόροι εμπιστεύονται τη διανοητική οξύτητα της Χάρις πάνω από αυτή του Τραμπ στην τελευταία δημοσκόπηση, με το 55% να συμφωνεί με τη δήλωση ότι ήταν «πνευματικά οξυδερκής και ικανή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις», σε σύγκριση με το 46% που είπε το ίδιο για τον Τραμπ.

Στην τελευταία δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos συμμετείχαν 1.272 ενήλικες στις ΗΠΑ σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων 1.076 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Μεταξύ αυτών, οι 969 θεωρήθηκαν ως οι πιο πιθανοί να προσέλθουν την ημέρα των εκλογών.

Ειδήσεις σήμερα:

Όλγα Γεροβασίλη: Έθεσε θέμα διαγραφής Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ για το εξώδικό του, ζητά σύγκληση της ΚΕ

Γιάννης Πλούταρχος: Μηνύει εμμονική θαυμάστρια - Είχε επηρεαστεί από το ερωτικό του ρεπερτόριο, απαντά η δικηγόρος της

Τι κερδίζουν οι ιδιοκτήτες με τις νέες ρυθμίσεις για τα ακίνητα - «Απεγκλωβίζονται χιλιάδες μεταβιβάσεις», λέει ο Κυρανάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης