Προειδοποίηση MI5: Η Ρωσία σε αποστολή να προκαλέσει χάος στους δρόμους σε ΕΕ και Βρετανία

Προειδοποίηση MI5: Η Ρωσία σε αποστολή να προκαλέσει χάος στους δρόμους σε ΕΕ και Βρετανία

Ο Κεν ΜακΚάλουμ, προειδοποίησε ότι η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο «σύνθετη και διασυνδεδεμένη» απειλή στην ιστορία της

vretania-astynomia
Ο επικεφαλής της MI5, Κεν ΜακΚάλουμ, προειδοποίησε ότι η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο «σύνθετη και διασυνδεδεμένη» απειλή στην ιστορία της, καθώς η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών στοχεύει στη δημιουργία χάους στους δρόμους της Ευρώπης και της Βρετανίας.

Ο ΜακΚάλουμ αποκάλυψε ότι από το 2022 έχουν αποτραπεί 20 σχέδια επιθέσεων που υποστηρίζονταν από το Ιράν. Παράλληλα, από το 2017, οι βρετανικές Αρχές έχουν αποτρέψει 43 προχωρημένα σχέδια για «μαζικές δολοφονίες» με τη χρήση όπλων και εκρηκτικών, σύμφωνα με το BBC.

Σε ενημέρωση στο κέντρο αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων της MI5 στο Λονδίνο, ο ΜακΚάλουμ αποκάλυψε ότι οι έρευνες για κρατικές απειλές αυξήθηκαν κατά 48% τον τελευταίο χρόνο. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την αυξανόμενη εμπλοκή νέων στον εξτρεμισμό μέσω του διαδικτύου, με το 13% των ατόμων που ερευνώνται για τρομοκρατία να είναι κάτω των 18 ετών, σημειώνοντας τριπλασιασμό σε τρία χρόνια.

Ο ΜακΚάλουμ επισήμανε την απειλή από άτομα που ριζοσπαστικοποιούνται διαδικτυακά, επισημαίνοντας ότι «στις σκοτεινές γωνιές του διαδικτύου, τα λόγια είναι φτηνά. Το να ξεχωρίσουμε τους πραγματικούς συνωμότες από τους εξτρεμιστές της πολυθρόνας είναι ένα απαιτητικό έργο».

Κλείσιμο
Πρόσθεσε ότι η διάκριση μεταξύ διαδικτυακών απειλών και πραγματικών επικίνδυνων ατόμων είναι μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία για την MI5.

Ειδήσεις σήμερα:

Όλγα Γεροβασίλη: Έθεσε θέμα διαγραφής Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ για το εξώδικό του, ζητά σύγκληση της ΚΕ

Γιάννης Πλούταρχος: Μηνύει εμμονική θαυμάστρια - Είχε επηρεαστεί από το ερωτικό του ρεπερτόριο, απαντά η δικηγόρος της

Τι κερδίζουν οι ιδιοκτήτες με τις νέες ρυθμίσεις για τα ακίνητα - «Απεγκλωβίζονται χιλιάδες μεταβιβάσεις», λέει ο Κυρανάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης