IDF: Σε μία εβδομάδα χερσαίων επιχειρήσεων στο Λίβανο σκοτώσαμε 200 μέλη της Χεζμπολάχ και καταστρέψαμε σήραγγες

Στη δημοσιότητα βίντεο από τις επιχειρήσεις

Η 98η Μεραρχία των IDF συνοψίζει μια εβδομάδα επιχειρήσεων στο νότιο Λίβανο, αναφέροντας ότι τα στρατεύματά της σκότωσαν πάνω από 200 μέλη της Χεζμπολάχ σε διάφορα χωριά που βρίσκονται δίπλα στα ισραηλινά σύνορα.

Ο επίλεκτος σχηματισμός μονάδων αλεξιπτωτιστών και καταδρομέων, που ενώθηκε με την 7η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία και την επίλεκτη μονάδα μάχης Yahalom, ήταν οι πρώτες ισραηλινές δυνάμεις που εισήλθαν στο Λίβανο όταν ξεκίνησαν οι χερσαίες επιχειρήσεις στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι IDF λένε ότι η Μεραρχία κατεδάφισε αρκετές σήραγγες και εντόπισε εκατοντάδες όπλα σε χωριά κοντά στα σύνορα, τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν από τη Χεζμπολάχ για επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ. Περισσότεροι από 100 τόνοι εκρηκτικών έχουν χρησιμοποιηθεί από τη Μεραρχία για την κατεδάφιση υπέργειων και υπόγειων εγκαταστάσεων της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Δείτε βίντεο:

Η Μεραρχία, η οποία προηγουμένως πολέμησε επί μήνες τη Χαμάς στη Γάζα, λέει ότι η Χεζμπολάχ είναι ένας διαφορετικός εχθρός από τη Χαμάς, αλλά όχι απαραίτητα ισχυρότερος. Παράλληλα, διαπίστωσε ότι η Χεζμπολάχ είναι μια πολύ πιο οργανωμένη από τη Χαμάς, αλλά σε μεγάλο βαθμό δρα επιφανειακά και όχι σε σήραγγες. Η Χεζμπολάχ διαθέτει επίσης πιο προηγμένα όπλα και καλύτερες οχυρώσεις, όπως έχει εντοπίσει η Μεραρχία.

Ειδήσεις σήμερα:

Όλγα Γεροβασίλη: Έθεσε θέμα διαγραφής Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ για το εξώδικό του, ζητά σύγκληση της ΚΕ

Γιάννης Πλούταρχος: Μηνύει εμμονική θαυμάστρια - Είχε επηρεαστεί από το ερωτικό του ρεπερτόριο, απαντά η δικηγόρος της

Τι κερδίζουν οι ιδιοκτήτες με τις νέες ρυθμίσεις για τα ακίνητα - «Απεγκλωβίζονται χιλιάδες μεταβιβάσεις», λέει ο Κυρανάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr