ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ακυρώνει το ταξίδι του στη Γερμανία και την Αγκόλα για να επιβλέψει τη διαχείριση των κυκλώνων

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ακυρώνει το ταξίδι του στη Γερμανία και την Αγκόλα για να επιβλέψει τη διαχείριση των κυκλώνων

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Φλόριντα, καθώς για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, αναμένεται να τεθεί αντιμέτωπη με ακραίες καρικές συνθήκες

biden_joe_1
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέβαλε το επικείμενο ταξίδι του στη Γερμανία και την Αγκόλα για να επιβλέψει τη διαχείριση των προετοιμασιών για τον κυκλώνα Μίλτον και τις προσπάθειες ανακούφισης μετά τον κυκλώνα Ελίν, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Δεδομένης της προβλεπόμενης πορείας και ισχύος του κυκλώνα Μίλτον, ο Μπάιντεν αναβάλλει το επικείμενο ταξίδι του στη Γερμανία και την Αγκόλα προκειμένου να επιβλέψει τις προετοιμασίες και την απάντηση των αρχών στον κυκλώνα Μίλτον, επιπλέον της συνεχιζόμενης απάντησης στις επιπτώσεις του κυκλώνα Ελίν στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ», ανακοίνωσε η αμερικανική προεδρία.

Συναγερμός στη Φλόριντα για τον τυφώνα «Μίλτον» που πλησιάζει 

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Φλόριντα, καθώς για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, αναμένεται να τεθεί αντιμέτωπη με ακραίες καρικές συνθήκες. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) εκτιμάται η άφιξη του τυφώνα «Μίλτον», την ώρα που η πολιτεία συνεχίζει να επουλώνει τις πληγές της από έναν άλλο τυφώνα, τον «Έλεν», ο οποίος προκάλεσε μαζικές καταστροφές και άφησε πίσω του πάνω από 230 νεκρούς, χτυπώντας την περιοχή Big Bend λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν.

Κλείσιμο


Τη Δευτέρα, ο «Μίλτον» ενισχύθηκε γρήγορα σε τυφώνα κατηγορίας 5, προκαλώντας προειδοποιήσεις για το καταιγίδες και ύψη νερού μεγαλύτερα από αυτά του «Έλεν» για την ακτή της Τάμπα. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, εκδόθηκαν εκτεταμένες εντολές εκκένωσης κατά μήκος της ακτής και περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται υπό επιτήρηση για πλημμύρες σε ολόκληρη τη χερσόνησο της Φλόριντα.



Οι περιοχές βόρεια του σημείου όπου ο «Μίλτον» αναμένεται να φτάσει, ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπες με περισσότερο από ένα μέτρο βροχής, ενώ περίπου 11 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν επίσης από τροπικούς ανεμοστρόβιλους.



Στο μεταξύ, κάτοικοι της Τάμπα έχουν ήδη αρχίσει από χθες να εκκενώνουν την περιοχή, ενώ σε άλλες περιοχές, όπως στην Αγία Πετρούπολη, τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν ήδη αδειάσει από είδη πρώτης ανάγκης.



Την ίδια στιγμή, τα συνεργεία στη Φλόριντα εξακολουθούν να εργάζονται νυχθημερόν για να απομακρύνουν ακόμα όσα άφησε πίσω του ο «Έλεν», με τον κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις να δηλώνει ότι έως και 4.000 στελέχη της Εθνοφρουράς έχουν αναπτυχθεί για να ενισχύσουν τις προσπάθειες αυτές.

Εξασθένησε η δυναμική του «Μίλτον», ωστόσο παραμένει επικίνδυνος

Ο «Μίλτον» εξασθένησε στην κατηγορία 4 στην πορεία του προς τη Φλόριντα τα ξημερώματα της Τρίτης, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων στο Μαϊάμι. Σύμφωνα με τις καταγραφές, είχε ανέμους με ταχύτητα που έφτανε τα 250 χλμ την ώρα και βρισκόταν 85 μίλια βορειοανατολικά του Προγκρέσο, στο Μεξικό. Η καταιγίδα κινούνταν ανατολικά-βορειοανατολικά και βρισκόταν περίπου 560 μίλια νοτιοδυτικά της Τάμπα.



Mετεωρολόοι του NBC News εκτίμησαν ότι η καταιγίδα θα μπορούσε να εξασθενήσει εκ νέου στην κατηγορία 3 πριν φτάσει την Τετάρτη στη δυτική ακτή της Φλόριντα.

milton_hurricane


Η Τάμπα έχει να χτυπηθεί από μεγάλο τυφώνα από το 1921

Με βάση τα διαθέσμα δεδομένα, ο «Μίλτον» εξελίσσεται σε έναν από τους ισχυρότερους τυφώνες του Ατλαντικού που έχουν καταγραφεί ποτέ, και μάλιστα σε εκπληκτικά σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς εξελίχθηκε από «Τροπική Ύφεση 14» σε τυφώνα κατηγορίας 5 μέσα σε λιγότερο από τρεις ημέρες, σύμφωνα με το NBC News.

Ο κόλπος της Τάμπα έχει να χτυπηθεί άμεσα από μεγάλο τυφώνα από το 1921 και οι αρχές φοβούνται ήδη για τις συνέπειες. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενέκρινε την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τη Φλόριντα και η Αμερικανίδα βουλευτής Κάθι Κάστορ δήλωσε ότι 7.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν σε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις ομοσπονδιακού προσωπικού στην ιστορία, ανέφερε το Associated Press.

Ειδήσεις σήμερα:

Όλγα Γεροβασίλη: Έθεσε θέμα διαγραφής Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ για το εξώδικό του, ζητά σύγκληση της ΚΕ

Γιάννης Πλούταρχος: Μηνύει εμμονική θαυμάστρια - Είχε επηρεαστεί από το ερωτικό του ρεπερτόριο, απαντά η δικηγόρος της

Τι κερδίζουν οι ιδιοκτήτες με τις νέες ρυθμίσεις για τα ακίνητα - «Απεγκλωβίζονται χιλιάδες μεταβιβάσεις», λέει ο Κυρανάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης