ΗΠΑ: «Εάν επιλέξετε να μείνετε, θα πεθάνετε» - Η Φλόριντα μπροστά στον κυκλώνα Μίλτον

Δραματικές εκκλήσεις των Αρχών στους πολίτες να εγλκαταλείψουν την πολιτεία πριν από την άφιξη του κυκλώνα

Οι αρχές της Φλόριντας ενέτειναν σήμερα τις εκκλήσεις εκκένωσης προς τους πολίτες πριν από την άφιξη του Μίλτον, ενός «εξαιρετικά επικίνδυνου» κυκλώνα, που αναμένεται να φθάσει στις ακτές αυτής της χερσονήσου στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Έχοντας ήδη πληγεί από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Ελίν πριν από δέκα ημέρες, «όλη η χερσόνησος της Φλόριντας βρίσκεται υπό μια μορφή είτε επιφυλακής είτε συναγερμού», προειδοποίησε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρον ΝτεΣάντις.

Ο τυφώνας «Ελίν ήταν ένα σήμα κινδύνου, αυτός είναι στην κυριολεξία καταστροφικός», δήλωσε χθες στο CNN η Τζέιν Κάστορ, η δήμαρχος της Τάμπας. «Μπορώ να πω αυτό χωρίς καμία διάθεση δραματοποίησης: εάν επιλέξετε να παραμείνετε σε μία από τις ζώνες εκκένωσης, θα πεθάνετε».



Γεννήτριες, τρόφιμα, νερό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης διανέμονται σε ολόκληρη τη Φλόριντα και πολλοί κάτοικοι προσπαθούν να προστατεύσουν τα σπίτια τους ή απλά σκοπεύουν να φύγουν.

«Έχετε τον χρόνο να φύγετε. Επομένως, σας παρακαλώ, κάντε το», προέτρεψε χθες ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης τους κατοίκους των περιοχών που απειλούνται.



Το αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) προειδοποιεί ότι ο Μίλτον ήταν ένας «εξαιρετικά επικίνδυνος κυκλώνας» και κάλεσε τους κατοίκους να «προετοιμαστούν σήμερα για την άφιξη του Μίλτον και να εκκενώσουν τις περιοχές τους εάν οι αρχές το ζητήσουν».

Η άφιξη του Μίλτον αναμένεται στη Φλόριντα, την τρίτη κατά σειρά πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία των ΗΠΑ, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Τα περισσότερα λιμάνια της Φλόριντας, μεταξύ αυτών της Τάμπα και της Σαρασότα, έκλεισαν σήμερα για όλη την κυκλοφορία των πλοίων ενόψει του Μίλτον, την ώρα που τερματικοί σταθμοί στη Νότια Καρολίνα, μεταξύ αυτών το Τσάρλεστον, άρχισαν να εφαρμόζουν περιορισμούς στη ναυσιπλοΐα, έγινε γνωστό από την αμερικανική ακτοφυλακή.

Ο Μίλτον εξασθένισε σε κατηγορίας 4 κυκλώνα. Σήμερα, στις 15.00 ώρα Ελλάδας, βρισκόταν στον Κόλπο του Μεξικού, σε απόσταση 880 χιλιομέτρων από την Τάμπα και κατευθύνεται προς τα ανατολικά-βορειοανατολικά με μέγιστη ταχύτητα ανέμων τα 230 χλμ/ώρα, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ.

«Καταστροφικά κύματα» και μία «καταιγίδα με θανάσιμο κίνδυνο» αναμένονται σήμερα κατά μήκος των βόρειων ακτών της μεξικανικής χερσονήσου Γιουκατάν, προειδοποίησε το NHC.

Ο Μίλτον είναι «η χειρότερη» καταιγίδα που πλήττει την περιοχή της Τάμπας τα τελευταία 100 και πλέον χρόνια, σύμφωνα με το NHC.

Ειδήσεις σήμερα:

H Χαμάς θα αναγεννηθεί σαν φοίνικας από τις στάχτες της, λέει ηγέτης της ισλαμιστικής οργάνωσης

Δούκας: Το αίτημα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ είναι πανίσχυρο, θα στήριζα Γερουλάνο αν ήταν στον β' γύρο

Κοινό Πάσχα κάθε χρόνο για Ορθόδοξους και Καθολικούς, κοντά σε συμφωνία οι δύο Εκκλησίες


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr