Ισραήλ: Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο – Στην τελική ευθεία η απόφαση για επίθεση στο Ιράν

Ισραήλ: Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο – Στην τελική ευθεία η απόφαση για επίθεση στο Ιράν

Μία εβδομάδα μετά την ιρανική επίθεση με 200 βαλλιστικούς πυραύλους από την Τεχεράνη το Ισραήλ ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πως, πότε και που θα απαντήσει στο Ιράν

netan
Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες 48 ώρες τόσο σε πολιτικό – διπλωματικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο. Πριν από μερικά λεπτά ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στο Ισραήλ, με τα τοπικά μέσα να αναφέρουν πως πρόκειται σήμερα να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο το Τελ Αβίβ θα απαντήσει στο Ιράν.

Μία εβδομάδα μετά την επίθεση, δεύτερη μέσα σε πέντε μήνες, από την Τεχεράνη ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου φαίνεται πως έχει στα χέρια του όλα τα στοιχεία προκειμένου να δώσει τις εντολές για την ισραηλινή απάντηση η οποία όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι «μετρημένη» αλλά αυστηρή.

Από εχθές το βράδυ υπάρχουν πληροφορίες τις οποίες δεν διαψεύδει ο στρατός της χώρας πως συγκεκριμένες μοίρες της πολεμικές αεροπορίας έχουν ήδ λάβει οδηγίες και πως τα μαχητικά του Ισραήλ είναι έτοιμα να απογειωθούν.

Το τι θα επιλεγεί να χτυπηθεί παραμένει ακόμη άγνωστο αλλά οι πιέσεις προς τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση είναι μεγάλες προκειμένου να αγνοηθούν οι παραινέσεις των ΗΠΑ και να πληγεί το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Κλείσιμο
Στον αντίποδα και το Ιράν βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό με τον στρατό της χώρας και τους φρουρούς της επανάστασης να έχουν δημοσιοποιήσει και βίντεο με τη μετακίνηση πυραυλικών συστημάτων προκειμένου να ενισχυθεί η αεράμυνα ειδικά κοντά σε κρίσιμες υποδομές.


Ειδήσεις σήμερα:

Όλγα Γεροβασίλη: Έθεσε θέμα διαγραφής Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ για το εξώδικό του, ζητά σύγκληση της ΚΕ

Γιάννης Πλούταρχος: Μηνύει εμμονική θαυμάστρια - Είχε επηρεαστεί από το ερωτικό του ρεπερτόριο, απαντά η δικηγόρος της

Τι κερδίζουν οι ιδιοκτήτες με τις νέες ρυθμίσεις για τα ακίνητα - «Απεγκλωβίζονται χιλιάδες μεταβιβάσεις», λέει ο Κυρανάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης