Νορβηγία: Αυξάνονται τα αντιτρομοκρατικά μέτρα - Φόβοι για τις συνέπειες από την κλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή

Νορβηγία: Αυξάνονται τα αντιτρομοκρατικά μέτρα - Φόβοι για τις συνέπειες από την κλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή

Η απειλή κατά εβραϊκών και ισραηλινών στόχων έχει αυξηθεί, λέει εκπρόσωπος για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας

norvigia-astynomia
Οι νορβηγικές υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας αύξησαν ξανά σήμερα από μέτριο σε «υψηλό», το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής στη σκανδιναβική χώρα, όπου φοβούνται συνέπειες της κλιμάκωσης που είναι σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή, κυρίως κατά "εβραϊκών και ισραηλινών" στόχων.

«Αυξάνουμε από μέτριο σε υψηλό το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής στη Νορβηγία. Καθώς συνδέεται με αρκετούς παράγοντες, πρωτίστως με την υφιστάμενη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάρτιν Μπέρνσεν, εκπρόσωπος των υπηρεσιών αυτών (PST).

Οι υπηρεσίες αύξησαν το επίπεδο της απειλής στο δεύτερο υψηλότερο της πεντάβαθμης κλίμακας της PST, όπου το πιο υψηλό επίπεδο σημαίνει επικείμενο κίνδυνο.

«Δεν έχουμε καμιά πληροφόρηση όσον αφορά συγκεκριμένα και ρεαλιστικά σχέδια που έχουν στόχο τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών κατά στόχων στη Νορβηγία», διευκρίνισε.

Όπλα θα φέρουν στο εξής οι αστυνομικοί - Αυξημένη η απειλή κατά εβραϊκών και ισραηλινών στόχων

Κλείσιμο
Μετά την ανακοίνωση αυτή, η διεύθυνση της αστυνομίας έδωσε οδηγίες στους αστυνομικούς να φέρουν όπλα, καθώς αυτοί κανονικά περιπολούν άοπλοι.

«Στη Νορβηγία, η απειλή κατά εβραϊκών και ισραηλινών στόχων έχει αυξηθεί περαιτέρω», υπογράμμισε ο Μάρτιν Μπέρνσεν.

«Ο μήνας του Οκτωβρίου έχει αρκετές εβραϊκές γιορτές και ορισμένοι θα μπορούσαν να δουν σε αυτές ευκαιρία για να περάσουν στη δράση», πρόσθεσε.

Εκτός από ένοπλες περιπολίες, η αστυνομία θα ενισχύσει τα προληπτικά μέτρα όπως την αυξημένη παρουσία σε χώρους που θεωρούνται ευάλωτοι ή σε ορισμένες συγκεντρώσεις, περισσότεροι έλεγχοι στα σύνορα και παρακολούθηση ορισμένων κύκλων.

Σύμφωνα με τις νορβηγικές αρχές, η εβραϊκή κοινότητα αριθμεί 1.500 μέλη στη Νορβηγία, τα οποία έχουν εγκατασταθεί κυρίως στο Όσλο και τα περίχωρά του.

Οι πρεσβείες του Ισραήλ στη Δανία και τη Σουηδία αποτέλεσαν πρόσφατα στόχο, η πρώτη με εκρήξεις που σημειώθηκαν κοντά στις εγκαταστάσεις της και η δεύτερη με πυρά εναντίον του κτιρίου της, χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς.


Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Επέστρεψε το εξώδικο η Πολιτική Γραμματεία - Απειλεί με εισαγγελέα τώρα ο Κασσελάκης

Τιμ Γκρόβερ: «Ο Τζόρνταν δεν ήθελε να μοιάζει με κανέναν» - Ο ξεχωριστός Κόμπι και η «πικρία» για τον Αντετοκούνμπο

Η Μέση Ανατολή στις φλόγες - Γιαχία Σινουάρ: Πώς την έχει γλιτώσει μέχρι τώρα ο αρχηγός της Χαμάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης