Πόλεμος στο Ισραήλ - Νετανιάχου στο λαό του Λιβάνου: «Ο Σιαφεντίν είναι νεκρός»

Πόλεμος στο Ισραήλ - Νετανιάχου στο λαό του Λιβάνου: «Ο Σιαφεντίν είναι νεκρός»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απευθύνθηκε στα αγγλικά στους πολίτες του Λιβάνου: «Η Χεζμπολάχ αδιαφορεί για τους αμάχους» - Το Ισραήλ «έχει δικαίωμα ν' αμυνθεί και δικαίωμα να κερδίσει»

korwnoios_netan
Την ώρα που είναι σε εξέλιξη έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στο Τελ Αβίβ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επέλεξε να δοθεί στη δημοσιότητα από τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μήνυμα στα αγγλικά, με αποδέκτες τους πολίτες του Λιβάνου, στο οποίο επιβεβαίωσε τον θάνατο και του διαδόχου του Χασάν Νασράλα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ζήτησε από «χριστιανούς, σιίτες και σουνίτες» να ξεσηκωθούν κατά της Χεζμπολάχ που καταρρέει υπό το βάρος των Ισραηλινών χτυπημάτων και να πάρουν πίσω τη χώρα τους.

Ο Νετανιάχου αφού έκανε μία αναδρομή στο μεγαλείο και την ομορφία, όπως είπε της χώρας την δεκαετία του '70, υπεραμύνθηκε των επιθέσεων του Ισραήλ, σημειώνοντας πως ο Λίβανος έχει «μετατραπεί σε βάση του Ιράν». «Η Χεζμπολάχ αδιαφορεί για τους αμάχους» είπε και ξεκαθάρισε πως το Ισραήλ θα συνεχίσει καθώς έχει «δικαίωμα να αμυνθεί και δικαίωμα να κερδίσει».

Ο Νετανιάχου, στο 3,5 λεπτών μήνυμά του, ουσιαστικά επιβεβαίωσε και τον θάνατο του διαδόχου του Νασράλα, Χασέμ Σιαφεντίν, για τον οποίο η φιλοϊρανική οργάνωση δεν έχει εδώ και τρεις ημέρες δώσει την παραμικρή λεπτομέρεια.

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, και ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ είχε δηλώσει πως ο Σιαφεντίν είναι κατά πάσα πιθανότητα νεκρός.

Το μήνυμα του Μπέντζαμιν Νετανιάχου 

Κλείσιμο



Ειδήσεις σήμερα:

Όλγα Γεροβασίλη: Έθεσε θέμα διαγραφής Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ για το εξώδικό του, ζητά σύγκληση της ΚΕ

Γιάννης Πλούταρχος: Μηνύει εμμονική θαυμάστρια - Είχε επηρεαστεί από το ερωτικό του ρεπερτόριο, απαντά η δικηγόρος της

Τι κερδίζουν οι ιδιοκτήτες με τις νέες ρυθμίσεις για τα ακίνητα - «Απεγκλωβίζονται χιλιάδες μεταβιβάσεις», λέει ο Κυρανάκης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης