Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Δαμασκό – Επτά νεκροί σε κτίριο που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ

Πληροφορίες από τη Δαμασκό αναφέρουν ότι το κτίριο χρησιμοποιούσαν αξιωματούχοι της οργάνωσης αλλά και των Φρουρών της Επανάστασης

Κτίριο που βρίσκεται στο κέντρο της Δαμασκού, στη συνοικία Μαζέ, έπληξε αργά το απόγευμα της Τρίτης (8/10) η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.







Πληροφορίες από συριακά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται στρατιωτικές πηγές, κάνουν λόγο για επτά νεκρούς. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κάποια από τα θύματα δεν ήταν από τη Συρία. Δεν είναι γνωστή, για την ώρα, η ταυτότητα των θυμάτων.

Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 11. Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν παγιδευμένους στα ερείπια.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, εκτός από το κτίριο, στόχος ήταν και ένα όχημα, σταθμευμένο απ’ έξω. Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου μέτρησε 20 κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Οι ίδιες πληροφορίες από τη Δαμασκό αναφέρουν ότι το κτίριο χρησιμοποιούσαν οι Φρουροί της Επανάστασης, το επίλεκτο ιρανικό σώμα, αλλά και ηγέτες της Χεζμπολάχ. Είναι πιθανό να ήταν σε εξέλιξη κάποια συνάντηση μεταξύ Ιρανών αξιωματούχων όπως και ανθρώπων της Χεζμπολάχ.

Το σαουδαραβικό δίκτυο Al-Hadath μετέδωσε ότι στόχος ήταν στέλεχος της Μονάδας 4400 της Χεζμπολάχ που είναι επιφορτιμένη με τη μεταφορά όπλων από το Ιράν στον Λίβανο.





Στην ίδια συνοικία βρίσκεται και η πρεσβεία του Ιράν στη Συρία, πρεσβρείς άλλων χωρών αλλά και τα γραφεία του ΟΗΕ.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο SANA, στόχος της ισραηλινής επίθεσης ήταν μια πολυκατοικία στη συνοικία Μαζέ. Η συριακή τηλεόραση έκανε λόγο για «τραυματίες», μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. 

Την περασμένη Τετάρτη από άλλο πλήγμα στην ίδια συνοικία σκοτώθηκαν πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν και ο γαμπρός του Χασάν Νασράλα, του ηγέτη της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκε στη Βηρυτό στις 27 Σεπτεμβρίου.

Οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ κατά στόχων στην Δαμασκό είναι εξαιρετικά συχνές τα τελευταία χρόνια, με τους στόχους να έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το Ιράν ή τη Χεζμπολάχ.

Εντολές εκκένωσης στη Βηρυτό

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε νέα εντολή εκκένωσης για τους ενοίκους συγκεκριμένων κτιρίων στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Μεταξύ των περιοχών όπου διατάχθηκε να εκκενωθούν κτίρια είναι και το Χάρετ Χρέιτ, ανέφερε εκπρόσωπος του στρατού σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.



Σε ανάρτησή του οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε 135 πυραύλους προς το Ισραήλ, από τις 6 το πρωί μέχρι το απόγευμα της Τρίτης.


Ειδήσεις σήμερα:

Όλγα Γεροβασίλη: Έθεσε θέμα διαγραφής Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ για το εξώδικό του, ζητά σύγκληση της ΚΕ

Γιάννης Πλούταρχος: Μηνύει εμμονική θαυμάστρια - Είχε επηρεαστεί από το ερωτικό του ρεπερτόριο, απαντά η δικηγόρος της

Τι κερδίζουν οι ιδιοκτήτες με τις νέες ρυθμίσεις για τα ακίνητα - «Απεγκλωβίζονται χιλιάδες μεταβιβάσεις», λέει ο Κυρανάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr