Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν στο Ντνίπρο, άλλοι δύο στο Χάρκοβο, από ρωσικούς βομβαρδισμούς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν στο Ντνίπρο, άλλοι δύο στο Χάρκοβο, από ρωσικούς βομβαρδισμούς

Τρεις πύραυλοι Iskander-K, τέσσερις τηλεκατευθυνόμενοι πύραυλοι X-59 και πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed εκτοξεύτηκαν από τη Μόσχα

25584433
Τουλάχιστον τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν από ρωσική επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην πόλη Ντνίπρο της κεντροανατολικής Ουκρανίας.

«Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άλλοι 18 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και ένα κορίτσι 14 ετών» σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας, Σέρχιι Λίσακ.

Από τα πλήγματα υπέστησαν ζημιές ένα εμπορικό κέντρο και ένα βενζινάδικο, είπε ο πρόεδρος του τοπικού κοινοβουλίου Μίκολα Λούκατσουκ, ο οποίος ανάρτησε φωτογραφίες ενός κτιρίου και αυτοκινήτων με σπαρμένα τζάμια.

«Τρεις πύραυλοι Iskander-K, τέσσερις τηλεκατευθυνόμενοι πύραυλοι X-59 και πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed» εκτοξεύτηκαν από τη Μόσχα, σύμφωνα με τη διοίκηση της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας που υποστήριξε ότι «11 στόχοι» καταρρίφθηκαν.

Κλείσιμο
Η πόλη Ντνίπρο, ένα σημαντικό βιομηχανικό και επιστημονικό κέντρο, αριθμούσε περίπου 1 εκατομμύριο κατοίκους πριν από τη ρωσική εισβολή. Απέχει εκατό χιλιόμετρα, σε ευθεία γραμμή, από το μέτωπο και πλήττεται συχνά από αεροπορικές επιδρομές. Τον Ιανουάριο του 2023, ρωσικός πύραυλος έπεσε σε μια πολυκατοικία σκοτώνοντας 46 ανθρώπους.

Σε άλλη επίθεση, στο Χάρκοβο, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 30, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Όλεχ Σινεχούμποφ.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση: Το Ισραήλ έχει το momentum για να πολεμήσει με όλους τους εχθρούς του - Ο ρόλος Τουρκίας και Ρωσίας

Η Οδύσσεια δύο παιδιών ανάμεσα στη μάνα Playmate και τον πατέρα κροίσο

Κοινό Πάσχα κάθε χρόνο για Ορθόδοξους και Καθολικούς, κοντά σε συμφωνία οι δύο Εκκλησίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης