Τυφώνας Μίλτον: Έλληνας καπετάνιος τον αντιμετώπισε για οκτώ ώρες στα ανοιχτά του Μεξικού - Δείτε βίντεο

Τυφώνας Μίλτον: Έλληνας καπετάνιος τον αντιμετώπισε για οκτώ ώρες στα ανοιχτά του Μεξικού - Δείτε βίντεο

«Αρχικά δεν είχε αυτές τις διαστάσεις, γρήγορα η δύναμή του διπλασιάστηκε» λέει στο protothema.gr - Κανένας τραυματίας στο πλήρωμα, υλικές ζημιές μόνο στο δεξαμενόπλοιο

milton-boat-m
Μια τρομακτική εμπειρία βίωσε πριν από λίγες ώρες ο καπετάνιος ενός ελληνικού γκαζάδικου, όταν το πλοίο του βρέθηκε στο επίκεντρο του τυφώνα Milton.

Το γκαζάδικο, το οποίο είχε φορτώσει βενζίνη από το Χιούστον με προορισμό το Προγκρέσο του Μεξικού, παρασύρθηκε στην καταστροφική πορεία του τυφώνα που έφτασε σε ταχύτητες ανέμων από 140 έως 230 χλμ./ώρα, προκαλώντας πανικό στο πλήρωμα και μερικές υλικές ζημιές στο σκάφος.

Το βίντεο που τράβηξε ο καπετάνιος μέσα από τη γέφυρα του πλοίου αποτυπώνει τη σφοδρότητα του τυφώνα, με την αγριότητα των ανέμων και την ένταση της βροχής να δημιουργούν ένα τρομακτικό σκηνικό, ενδεικτικό της μάχης που έδωσε το πλήρωμα με τα φυσικά στοιχεία.

Ο τυφώνας Milton από την γέφυρα πλοίου (1)
Κλείσιμο

Ο τυφώνας Milton από την γέφυρα πλοίου (2)

Ο τυφώνας Milton από την γέφυρα πλοίου (3)

Όπως περιγράφει ο καπετάνιος, το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Προγκρέσο, κοντά στην περιοχή της Μερίδα, περιμένοντας τη σειρά του για να δέσει.

«Μας ενημέρωσαν ότι πλησιάζει ο τυφώνας Μίλτον, αλλά αρχικά δεν είχε αυτές τις διαστάσεις που πήρε μετέπειτα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η πρακτική απαιτεί την άμεση απομάκρυνση του πλοίου στα ανοιχτά, για να αποφύγει την κακοκαιρία.

Ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες, οι δυνάμεις της φύσης επιφύλασσαν μια επικίνδυνη τροπή.

«Η δύναμη του τυφώνα διπλασιάστηκε και δεν μπορέσαμε να τον αποφύγουμε. Βρεθήκαμε στο επίκεντρο της καταιγίδας για περισσότερες από οκτώ ώρες», είπε ο καπετάνιος, αποκαλύπτοντας πως οι ριπές ανέμων ξεπερνούσαν κατά διαστήματα τα 200 χλμ./ώρα.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις υλικές ζημιές που υπέστη το πλοίο, ευτυχώς κανένας από τους ναυτικούς δεν τραυματίστηκε.

«Ναι, η αλήθεια είναι ότι στα δέκα χρόνια μου στη θάλασσα πρώτη φορά είδα τόσο ισχυρούς ανέμους. Το ίδιο και οι υπόλοιποι του πληρώματος, που έχουν ακόμα περισσότερα χρόνια εμπειρίας» σημειώνει ο καπετάνιος, τονίζοντας ότι το πλήρωμα βίωσε κάτι πρωτόγνωρο.

Το περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει την ακραία δύναμη του τυφώνα Milton, ο οποίος ξαφνικά ενισχύθηκε σημαντικά, αιφνιδιάζοντας πλοία και λιμάνια στην περιοχή. Το γκαζάδικο, υπό τη διαχείριση ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας, κατάφερε να βγει σχεδόν αλώβητο από την καταιγίδα αλλά οι στιγμές τρόμου που έζησε το πλήρωμα θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη τους για πολύ καιρό.



Ειδήσεις σήμερα:

Όλγα Γεροβασίλη: Έθεσε θέμα διαγραφής Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ για το εξώδικό του, ζητά σύγκληση της ΚΕ

Γιάννης Πλούταρχος: Μηνύει εμμονική θαυμάστρια - Είχε επηρεαστεί από το ερωτικό του ρεπερτόριο, απαντά η δικηγόρος της

Τι κερδίζουν οι ιδιοκτήτες με τις νέες ρυθμίσεις για τα ακίνητα - «Απεγκλωβίζονται χιλιάδες μεταβιβάσεις», λέει ο Κυρανάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης