Απειλές του Ιράν σε όσους βοηθήσουν ΗΠΑ και Ισραήλ να επιτεθούν στην Τεχεράνη - Πού στοχεύει το Τελ Αβίβ

Θα υπάρξει σκληρή απάντηση, λένε οι Φρουροί της Επανάστασης - Τα αντίποινα θα είναι πιο ουσιαστικά από αυτά της 19ης Απριλίου, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους

Το Ιράν απειλεί ανοιχτά τις χώρες που θα δώσουν τον εναέριο χώρο τους και τις βάσεις τους σε ΗΠΑ και Ισραήλ σε περίπτωση επίθεσης κατά της Τεχεράνης. Σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης θα υπάρξει σκληρή απάντηση από το Ιράν.

Εκτός από τις αραβικές χώρες και την Ιορδανία βάσεις τέτοιου τύπου έχει και η Κύπρος.

Το Ισραήλ δεν θα επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, αλλά σε στρατιωτικούς στόχους

Το Ισραήλ δεν αναμένεται να επιτεθεί στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αλλά μάλλον να επικεντρωθεί σε διάφορα είδη στρατιωτικών βάσεων και σε τοποθεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με τους New York Times.

Όπως αναφέρουν πηγές που επικαλείται και η Jerusalem Post τα αντίποινα του Ισραήλ κατά του Ιράν για το μαζικό χτύπημα της 1ης Οκτωβρίου στο εβραϊκό κράτος θα εμπίπτουν περισσότερο στο μεσαίο εύρος των σεναρίων επίθεσης.

Η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν -την οποία σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν υποσχεθεί δημοσίως- θα είναι ακόμη πολύ πιο ουσιαστική από τα αντίποινα της 19ης Απριλίου, όταν υπέστη ζημιά το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300 του Ιράν.

Παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε η ιδέα ότι η τρέχουσα συγκυρία θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία που δίνεται μία φορά στα 50 χρόνια για να επιτεθούν στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, πηγές ανέφεραν ότι η επίθεση στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δεν θα ήταν απαραίτητα σύμφωνη με τους «στόχους του πολέμου», όπως έχουν οριστεί από το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας.

Για παράδειγμα, ενώ ο πιο δηλωμένος στόχος του πολέμου είναι η ήττα της Χαμάς και η επιστροφή των βόρειων κατοίκων του Ισραήλ στα σύνορα με τον Λίβανο με ασφάλεια συζητείται επίσης πολύ τελευταία, ένας άλλος επίσημος στόχος είναι να μην παρασυρθούμε σε έναν περιφερειακό πόλεμο, ειδικά με το Ιράν.

Τουλάχιστον 36 νεκροί στον Λίβανο από ισραηλινά πλήγματα την Τρίτη

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα της Τρίτης σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου, ανακοίνωσε αργά το βράδυ το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου, από τις χερσαίες επιχειρήσεις και τις αεροπορικές επιδρομές των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 2.119 άνθρωποι και περισσότεροι από 10.000 έχουν τραυματιστεί, ενώ 1,2 εκατ. κάτοικοι – δηλαδή το 1/6 του πληθυσμού – έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.


Ειδήσεις σήμερα:

Όλγα Γεροβασίλη: Έθεσε θέμα διαγραφής Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ για το εξώδικό του, ζητά σύγκληση της ΚΕ

Γιάννης Πλούταρχος: Μηνύει εμμονική θαυμάστρια - Είχε επηρεαστεί από το ερωτικό του ρεπερτόριο, απαντά η δικηγόρος της

Τι κερδίζουν οι ιδιοκτήτες με τις νέες ρυθμίσεις για τα ακίνητα - «Απεγκλωβίζονται χιλιάδες μεταβιβάσεις», λέει ο Κυρανάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr