ΕΕ: Ξεκινά επιχείρηση «ανθρωπιστικής αερογέφυρας» για τον Λίβανο - Περαιτέρω βοήθεια από Ελλάδα, Ισπανία και Γαλλία

Η επιχείρηση αποτελείται από τρεις πτήσεις από το Ντουμπάι και το Μπρίντιζι, με την πρώτη να φτάνει στη Βηρυτό στις 11 Οκτωβρίου

Σήμερα η ΕΕ ξεκίνησε επιχείρηση «ανθρωπιστικής αερογέφυρας» που αποτελείται από τρεις πτήσεις από το Ντουμπάι και το Μπρίντιζι, με την πρώτη να φτάνει στη Βηρυτό στις 11 Οκτωβρίου. Οι πτήσεις θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων ειδών υγιεινής, κουβέρτες και κιτ καταφυγίου έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, βοήθεια από την Ισπανία, τη Σλοβακία, την Πολωνία, τη Γαλλία και το Βέλγιο παραδίδεται στη Βηρυτό από την περασμένη εβδομάδα, ενώ περαιτέρω βοήθεια από την Ελλάδα θα μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες. Η Επιτροπή χρηματοδοτεί το κόστος μεταφοράς αυτών των παραδόσεων και διασφαλίζει τον ομαλό συντονισμό.

Οι προμήθειες που δωρίζονται από τα κράτη-μέλη περιλαμβάνουν φάρμακα και ιατρικά είδη που είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσουν τους ανθρώπους στον Λίβαν, οπι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε επείγουσα υγειονομική περίθαλψη, ιδίως για όσους έχουν εκτοπιστεί με τη βία.

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕ παραμένει σε στενή επαφή με τα κράτη-μέλη και τους ανθρωπιστικούς εταίρους για την κινητοποίηση περαιτέρω προσφορών.

Αυτή η βοήθεια έρχεται πέραν της ανθρωπιστικής βοήθειας περίπου 104.000.000 ευρώ της ΕΕ που διατέθηκε για τον Λίβανο εφέτος, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων παροχών έκτακτης ανάγκης.


Ειδήσεις σήμερα:

Κικίλιας: Με απόλυτη διαφάνεια η αγορά του διαμερίσματος

Καίτη Γκρέυ: Στο νοσοκομείο η λαϊκή τραγουδίστρια - Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο

Bitcoin: Έλυσε το HBO το μυστήριο με τον ιδρυτή του; - Ποιος είναι πίσω από τον «Satoshi Nakamoto»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr