Γερμανία: Αναβλήθηκε η σύνοδος των συμμάχων της Ουκρανίας που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο στο Ράμσταϊν

Γερμανία: Αναβλήθηκε η σύνοδος των συμμάχων της Ουκρανίας που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο στο Ράμσταϊν

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ακύρωσε τη μετάβασή του στη Γερμανία και κατ' επέκταση στην αμερικανική βάση του Ράμσταϊν λόγω του κυκλώνα Μίλτον

Xarkovo_Ukraine
Η σύνοδος κορυφής για την άμυνα της Ουκρανίας, που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο στην αμερικανική βάση του Ράμσταϊν στη Γερμανία, αναβλήθηκε αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ματαίωσε τη μετάβασή του εκεί λόγω του κυκλώνα Μίλτον, ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανικός στρατός.

«Η σύνοδος της 12ης Οκτωβρίου 2024 αναβάλλεται», ανέφερε σε ανακοίνωση. «Ανακοινώσεις σχετικά με τις μελλοντικές συναντήσεις της ομάδας επαφής για την άμυνα της Ουκρανίας θα γίνουν προσεχώς».

Ο Μπάιντεν ακύρωσε τα ταξίδια που είχε προγραμματίσει για τη Γερμανία και την Αγκόλα, ενώ και ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πολωνού προέδρου Αντρέι Ντούντα, είχε δηλώσει νωρίτερα στο Reuters ότι η συνάντηση δεν στο Ράμσταϊν δεν θα πραγματοποιηθεί και ως εκ τούτου ο Ντούντα δεν θα ταξιδέψει στη Γερμανία.

Οι ΗΠΑ δεν είχαν ακόμη ανακοινώσει νέα ημερομηνία, δήλωσε ο σύμβουλος του Ντούντα.

Η ομάδα του Ραμστάιν είχε οριστεί να συνέλθει στο περιθώριο της κρατικής επίσκεψης του Μπάιντεν στη Γερμανία από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου, η οποία θα ήταν η πρώτη κρατική επίσκεψη των ΗΠΑ στη χώρα εδώ και σχεδόν 40 χρόνια.

«Δεν θα γίνει συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στο Ραμστάιν», δήλωσε και ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ και πρόσθεσε ότι αναβάλλεται και η προγραμματισμένη για το πρωί του Σαββάτου συνάντηση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ, στο πλαίσιο της οποίας επρόκειτο να συζητηθούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε την εικασία ότι η αναβολή της συνάντησης ζημιώνει την Ουκρανία. «Δεν έχω να αναφέρω κάποια αρνητική αντίδραση από την Ουκρανία, η οποία έχει σίγουρα απόλυτη κατανόηση για την απόφαση» του Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ο Στέφεν Χέμπεστραϊτ και πρόσθεσε ότι η Ουκρανία «γνωρίζει ότι μπορεί να βασιστεί στην υποστήριξη των ΗΠΑ, της Γερμανίας και των άλλων συμμάχων.

Ειδήσεις σήμερα:

Κικίλιας: Με απόλυτη διαφάνεια η αγορά του διαμερίσματος

Καίτη Γκρέυ: Στο νοσοκομείο η λαϊκή τραγουδίστρια - Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο

Bitcoin: Έλυσε το HBO το μυστήριο με τον ιδρυτή του; - Ποιος είναι πίσω από τον «Satoshi Nakamoto»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης