Ισραήλ: Ο Νετανιάχου αρχικά ενέκρινε και μετά ανέβαλε το ταξίδι του Γκαλάντ στις ΗΠΑ, λέει η πλευρά του υπουργού Άμυνας

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου αρχικά ενέκρινε και μετά ανέβαλε το ταξίδι του Γκαλάντ στις ΗΠΑ, λέει η πλευρά του υπουργού Άμυνας

Ο Νετανιάχου δεν ακύρωσε τιποτα, αφού δεν είχε εγκρίνει τίποτα, απάντησε η πλευρά του πρωθυπουργού

galant_netanyahu
Επανήλθε σήμερα η πλευρά του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ αναφορικά με το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τον «πάγο» στον οποίο το έβαλε ο Νετανιάχου. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Γκαλάντ, ξεκαθάρισε πως ο Νετανιάχου το είχε εγκρίνει, πριν τελικά το αναβάλει, κάτι που η πλευρά του Ισραηλινού πρωθυπυοργού διαψεύδει.

«Την περασμένη εβδομάδα, ο [Αμερικανός] υπουργός Άμυνας [Λόιντ] Όστιν προσκάλεσε τον υπουργό Άμυνας για μια επαγγελματική επίσκεψη στις ΗΠΑ», ανέφερε το γραφείο του Γκαλάντ, καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται να απαντήσει στην επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν την περασμένη εβδομάδα. «Ο υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό σχετικά με την πρόσκληση και οι δύο συμφώνησαν ότι (ο Γκαλάντ) θα πετούσε την Τρίτη το βράδυ, αφού είχαν προηγηθεί συναντήσεις ασφαλείας».

Το γραφείο του Γκαλάντ πρόσθεσε ότι κατόπιν αιτήματος του Νετανιάχου, ο υπουργός Άμυνας «ανέβαλε το ταξίδι του χθες το βράδυ μέχρι να ολοκληρωθεί η διπλωματική συνομιλία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ».

«Ο υπουργός Άμυνας είναι εκπρόσωπος του Ισραήλ και του πρωθυπουργού», συνεχίζει η ίδια ενημέρωση και προσθέτει πως «κάθε επίσημο ταξίδι πραγματοποιείται μόνο μετά από επίσημη έγκριση».

Αξιωματούχοι προσκείμενοι στον Νετανιάχου απάντησαν στα παραπάνω, τονίζοντας ότι ο Νετανιάχου δεν ακύρωσε κανένα ταξίδι, αφού δεν το ενέκρινε ποτέ, αναφέρει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας «Kan». «Ο υπουργός Γκαλάντ επέλεξε να πετάξει με δική του πρωτοβουλία», είπαν χαρακτηριστικά.


Ειδήσεις σήμερα:

Κικίλιας: Με απόλυτη διαφάνεια η αγορά του διαμερίσματος

Καίτη Γκρέυ: Στο νοσοκομείο η λαϊκή τραγουδίστρια - Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο

Bitcoin: Έλυσε το HBO το μυστήριο με τον ιδρυτή του; - Ποιος είναι πίσω από τον «Satoshi Nakamoto»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης