Αμερικανικές εκλογές: Προβάδισμα Τραμπ στα στοιχήματα, σταθερά πρώτη η Χάρις στις δημοσκοπήσεις

Αμερικανικές εκλογές: Προβάδισμα Τραμπ στα στοιχήματα, σταθερά πρώτη η Χάρις στις δημοσκοπήσεις

Για πρώτη φορά, τα στοιχήματα δείχνουν μπροστά τον τέως πρόεδρο - Θετικά για τη δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ λειτουργεί ο Έλον Μασκ.

trump_kamala
Για πρώτη φορά, τα γραφεία στοιχημάτων δείχνουν τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να προηγείται στην πρόθεση ψήφου έναντι της Κάμαλα Χάρις, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Ξαφνικά, τα γραφεία στοιχημάτων υποστηρίζουν ότι ο σύζυγος της Μελάνια προηγείται έναντι της Δημοκρατικής αντιπάλου του, Κάμαλα Χάρις, στις εκλογές.

Η 59χρονη εκλεκτή του Μπάιντεν «τρώει τη σκόνη» του 79χρονου υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων.

Γεγονός είναι ότι στο παρελθόν, οι δημοσκοπήσεις έχουν πέσει πολλές φορές έξω. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που τα γραφεία στοιχημάτων θεωρούνται πιο αξιόπιστα.

Προηγείται για πρώτη φορά από τον Αύγουστο

Κλείσιμο
Ο Τραμπ προηγείται πλέον για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, με ποσοστό 50,1%. Δεν είναι ακόμη σαφές σε τι οφείλεται η νέα δυναμική του σύμφωνα με τις προβλέψεις των γραφείων στοιχημάτων. Στην αρχή της εβδομάδας, οι πιθανότητες νίκης του Τραμπ ήταν 53,3%, ενώ η Κάμαλα λάμβανε 46,1%.

Μέσα σε λίγες ώρες, τα ποσοστά του Τραμπ έχουν βελτιωθεί και ενισχυθεί σχεδόν κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες. Μπορεί η ενίσχυση του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου να οφείλεται στον «Mr. Tesla», Έλον Μασκ;

Στην πραγματικότητα, ελάχιστα γεγονότα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες για να αλλάξουν ριζικά το πολιτικό σκηνικό στις ΗΠΑ: ο Τραμπ έχασε στην τηλεμαχία με τη Χάρις, όπως και ο εκλεκτός του υποψήφιος για την αντιπροεδρία, Τζέι Ντι Βανς, έναντι του Δημοκρατικού Τιμ Γουόλτς. Η προεκλογική εκστρατεία θυμίζει περισσότερο παιχνίδι σκακιού: με αντίστροφες κινήσεις, αλλά όχι ματ.

Ο ρόλος του Έλον Μασκ

Ο 54χρονος πάμπλουτος επιχειρηματίας Έλον Μασκ θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από το «Polymarket» που έχει στηθεί υπέρ του Τραμπ, αναφέρει ο ιστότοπος του περιοδικού Forbes.

Μιλάμε για τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, με περιουσία που αγγίζει τα 264 δισεκατομμύρια δολάρια, ο οποίος ένιωσε τόση ευφορία όταν εμφανίστηκε σε προεκλογική εκδήλωση του Ντόναλντ Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια το Σαββατοκύριακο, που άρχισε να χοροπηδάει...

Πάντως, είτε μας αρέσει είτε όχι, ο Μασκ έχει τεράστια επιρροή στα social media, με 200 εκατομμύρια ακόλουθους μέσω της πλατφόρμας του «Χ». Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να προσελκύσει αναποφάσιστους ψηφοφόρους που θα επιλέξουν τον Τραμπ στις 5 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι, σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες, το «Polymarket» δεν έχει ανώτατα όρια στο χρηματικό ποσό που μπορεί να στοιχηματίσει κανείς.

Σταθερό προβάδισμα της Κάμαλα Χάρις στις δημοσκοπήσεις

Για ορισμένους παρατηρητές των εκλογών, τα γραφεία στοιχημάτων θεωρούνται πιο αξιόπιστα από τις δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την Κάμαλα Χάρις να διατηρεί σταθερό προβάδισμα έναντι του Τραμπ όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης.

Σε κάθε περίπτωση, στον μέσο όρο όλων των δημοσκοπήσεων σε πανεθνικό επίπεδο, η απερχόμενη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εξακολουθεί να προηγείται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Είναι μια διαφορά που δεν έχει αλλάξει σημαντικά για περισσότερο από έναν μήνα.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης