Βατικανό: Ο Πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθεί με τον Ζελένσκι την Παρασκευή
Ο Πάπας είχε προκαλέσει το μένος των Ουκρανών αξιωματούχων τον Μάρτιο όταν είχε δηλώσει ότι οι Ουκρανοί πρέπει να έχουν το σθένος της «λευκής σημαίας» για να διαπραγματευθούν τον τερματισμό του πολέμου
Ο Πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκιτο πρωί της Παρασκευής, ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό.
Ο Πάπας Φραγκίσκος είδε τελευταία φορά τον Ουκρανό πρόεδρο στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά G7 στη νότιο Ιταλία, εφέτος το καλοκαίρι. Οι δύο τους είχαν επίσης συναντηθεί στο Βατικανό τον Δεκέμβριο του 2023.
Ο Ζελένσκι αναμένεται επίσης να έχει συνομιλίες με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Ρώμη αυτή την εβδομάδα.
Ο Πάπας είχε προκαλέσει το μένος των Ουκρανών αξιωματούχων τον Μάρτιο όταν είχε δηλώσει ότι οι Ουκρανοί πρέπει να έχουν το σθένος της «λευκής σημαίας» για να διαπραγματευθούν τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία , μετά την πλήρους κλίμακας εισβολή της Μόσχας τον Φεβρουάριο του 2022.
Ο Ζελένσκι είχε απορρίψει τις δηλώσεις του Πάπα ως «εικονική διαμεσολάβηση» εξ αποστάσεως.
Ο Πάπας πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα χρήσει επίσκοπο στην Ουκρανική Ελληνοκαθολική εκκλησία έναν από τους 21 νέους Καθολικούς καρδιναλίους, κατά τη διάρκεια τελετής που θα λάβει χώρα στις 8 Δεκεμβρίου.
Η επίσημη πιστοποίηση γλωσσομάθειας του Ισπανικού Υπουργείου Παιδείας ανοίγει την πόρτα σε πανεπιστήμια υψηλού κύρους, νέες εμπειρίες και ευκαιρίες καριέρας σε όλο τον κόσμο.
Η σεζόν αλλάζει, αλλάζουμε και εμείς! Επισκεπτόμαστε το The Mall Athens για τα απαραίτητα κομμάτια που θα μας χαρίσουν ένα statement look που αποπνέει άνεση, κομψότητα και ελευθερία.