Γερμανία: Ύφεση 0,2% αναμένει η κυβέρνηση για το 2024

Γερμανία: Ύφεση 0,2% αναμένει η κυβέρνηση για το 2024

Η Γερμανία θα βρίσκεται σε ύφεση για δεύτερη συνεχή χρονιά - Ανάκαμψη αναμένεται το 2025

germany_brandenburg
Η γερμανική κυβέρνηση αναθεώρησε σήμερα επί τα χείρω την πρόβλεψή της για την οικονομία κατά το τρέχον έτος και κάνει τώρα λόγο για ύφεση της τάξης του 0,2%. Ανάκαμψη αναμένεται και πάλι το 2025.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, η Γερμανία θα βρίσκεται σε ύφεση για δεύτερη συνεχή χρονιά, με το ΑΕΠ να μειώνεται κατά 0,2%. Την άνοιξη, η πρόβλεψη της κυβέρνησης αναφερόταν σε ανάπτυξη 0,3%, έπειτα από ύφεση 0,3% το 2023.

Ο κ. Χάμπεκ εμφανίστηκε πάντως περισσότερο αισιόδοξος για το 2025 και το 2026, κάνοντας λόγο για ανάπτυξη ύψους 1,1% και 1,6% αντίστοιχα, καθώς αναμένεται αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης λόγω και της μείωσης των επιτοκίων και ενίσχυση των εξαγωγών και, κατά συνέπεια, των ιδιωτικών επενδύσεων. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα αποδώσει το πακέτο φορολογικών ελαφρύνσεων, κινητροδότησης της εργασίας και μείωσης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η Γερμανία είναι μια χώρα γεμάτη δύναμη», δήλωσε ο υπουργός, πεπεισμένος ότι «παρά τις κάθε άλλο παρά ικανοποιητικές συνθήκες, θα ξεφύγουμε από την ύφεση». Στα θετικά της οικονομίας ανέφερε την εκτίμηση της κυβέρνησης για μείωση του πληθωρισμού σε 2,2%, ενώ παραδέχθηκε τις αδυναμίες καινοτομίας της Γερμανίας, οι οποίες δεν έχουν αντιμετωπιστεί, αλλά και το γεγονός ότι ο διεθνής ανταγωνισμός έχει ενταθεί, εν μέρει και λόγω των προστατευτικών μέτρων των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κικίλιας: Με απόλυτη διαφάνεια η αγορά του διαμερίσματος

Καίτη Γκρέυ: Στο νοσοκομείο η λαϊκή τραγουδίστρια - Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο

Bitcoin: Έλυσε το HBO το μυστήριο με τον ιδρυτή του; - Ποιος είναι πίσω από τον «Satoshi Nakamoto»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης