Αδιέξοδο στις συνομιλίες της Boeing με το συνδικάτο - Αποσύρει την πρόταση για αύξηση 30%

Αδιέξοδο στις συνομιλίες της Boeing με το συνδικάτο - Αποσύρει την πρόταση για αύξηση 30%

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την αεροδιαστημική εταιρεία να ανέβουν οι αποδοχές κατά 40% σε βάθος τεσσάρων ετών

boeing
Η Boeing απέσυρε την προσφορά της προς τους απεργούς για αύξηση του μισθού κατά 30%, καθώς οι συνομιλίες μεταξύ της εταιρείας και του συνδικάτου κατέληξαν σε αδιέξοδο.

Η αεροδιαστημική εταιρεία και το συνδικάτο πραγματοποίησαν τον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων με ομοσπονδιακούς διαμεσολαβητές τη Δευτέρα και την Τρίτη, αλλά οι συνομιλίες κατέρρευσαν και δεν δείχνουν σημάδια επίλυσης, τουλάχιστον όχι σύντομα, ανέφερε το Reuters.

Εν τω μεταξύ, η αντιπαράθεση των δύο πλευρών συνεχίζεται εδώ και τρεις εβδομάδες, αλλά για την ώρα δεν προγραμματίζονται περισσότερες συνομιλίες.

Η προσφορά της Boeing ήταν για αύξηση 30% σε βάθος τεσσάρων ετών για 33.000 εργαζόμενους στις ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Από την πλευρά της η εταιρεία επιρρίπτει ευθύνες στο συνδικάτο γιατί «δεν εξέτασε σοβαρά τις προτάσεις» της, ενώ χαρακτήριζε τα αιτήματα των εργαζομένων «αδιαπραγμάτευτα».

Αντιθέτως το συνδικάτο ζητά αύξηση 40% για το προσωπικό, αλλά και την αποκατάσταση ενός συνταξιοδοτικού πακέτου που είχε περικοπεί πριν από μια δεκαετία. Ακόμη, κατηγορεί την Boeing ότι είναι αποφασισμένη να μείνει στην «αδιαπραγμάτευτη προσφορά» που πρότεινε τον Σεπτέμβριο.

Οι εργαζόμενοι, πριν κατέβουν σε απεργία, είχαν απορρίψει πρόταση για αύξηση 25% σε μια τετραετία.

Το 2024 αποδεικνύεται μία από τις δύσκολες χρονιές για την Boeing, αναφέρει ο Guardian.

Στις αρχές ένα πάνελ πόρτας που έσκασε σε ένα καινούριο 737 Max 9 λίγο μετά την απογείωσή του από το Πόρτλαντ του Όρεγκον παραλίγο να προκαλέσει τραγωδία στον αέρα. Οι έρευνες ανακάλυψαν ότι από το πάνελ έλειπαν τέσσερα βασικά μπουλόνια.

Τον Ιούλιο, η Boeing παραδέχθηκε την ενοχή της για ποινική απάτη που προέκυψε από τη συντριβή δύο αεροσκαφών 737 Max το 2018 και το 2019, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους συνολικά 346 άνθρωποι. Κατά τη συμφωνία η Boeing θα πλήρωνε πρόστιμο σχεδόν 250 εκατ. δολαρίων και θα επένδυε 455 εκατ. δολάρια για τη βελτίωση της ασφάλειας.

Τον ίδιο μήνα ορίστηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο βετεράνος της αεροδιαστημικής βιομηχανίας Ρόμπερτ Όρτμπεργκ για να αντικαταστήσει τον Ντέιβ Καλχούν σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει την τύχη της προβληματικής εταιρείας.

Επιπλέον, η Boeing, βρίσκεται στα πρόθυρα να χάσει την πολύτιμη πιστοληπτική της αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας. Παράλληλα, έχει θέσει σε διαθεσιμότητα χιλιάδες μισθωτούς υπαλλήλους της.



Ειδήσεις σήμερα:

Τυφώνας Μίλτον: Σε κατάσταση συναγερμού ομογενείς στη Φλόριντα - «Οχυρώσαμε τα σπίτια μας και περιμένουμε»

Επίθεση Δούκα σε Ανδρουλάκη μετά το ναυάγιο της τηλεμαχίας - Τον κατηγορεί ότι δεν ήθελε εξαρχής το debate

Τέσσερις νεκροί από πυρά των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ στη Ναμπλούς - Δείτε βίντεο με την εκτέλεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης