Φλόριντα: Γενναίοι ρεπόρτερ τα... βάζουν με τον «Μίλτον» - Δείτε βίντεο από μεταδόσεις εν μέσω του τυφώνα

Πασχίζουν να ενημερώσουν τον κόσμο για τις εξελίξεις, εν μέσω καταρρακτώδους βροχής και ανέμων ταχύτητας 160 χλμ την ώρα

Φορώντας κράνος ποδηλάτου και προστατευτικά γυαλιά, πασχίζει να σταθεί όρθιος για να περιγράψει το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Μίλτον από τη Φλόριντα.

Ο λόγος για τον Robert Ray, ανταποκριτή του Fox Weather, που βρέθηκε στην καρδιά της κακοκαιρίας, εν μέσω καταρρακτώδους βροχής και ανέμων ταχύτητας 160 χλμ την ώρα, προκειμένου να κάνει τη δουλειά του και να δείξει στο κοινό πόσο επικίνδυνο είναι το καιρικό φαινόμενο που σαρώνει τις τελευταίες ώρες τη δυτική ακτή της Φλόριντα με ισχυρές καταιγίδες.

«Στέκομαι εδώ γιατί είναι μια ιστορική καταιγίδα και ελπίζω η καταγραφή αυτή να πείσει τους ανθρώπους για την ανάγκη της εκκένωσης. Δεν θέλετε να βρεθείτε σε αυτές τις συνθήκες» ακούγεται να λέει στο ρεπορτάζ του ο Ray, καθώς φωνάζει στο μικρόφωνο για να ακουστεί. «Δεν πρέπει να μείνετε σπίτι σας αν δεν είναι δομικά ασφαλές. Θα δούμε πολλά προβλήματα αύριο, ειδικά σε τροχόσπιτα», συμπληρώνει ο Ρέι.





Ο Ray είναι ένας από τους δεκάδες ρεπόρτερ που καλούνται να ενημερώσουν το κοινό για τις εξελίξεις αναφορικά με τον τυφώνα Μίλτον, που έχει ήδη καταστρέψει πολλά σπίτια και έχει προκαλέσει διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Στην περιοχή Μπράντεντον της Φλόριντα ο δημοσιογράφος Άντερσον Κούπερ του CNN χτυπήθηκε στο πρόσωπο από ένα θραύσμα κατά τη διάρκεια του ζωντανού ρεπορτάζ του, ωστόσο συνέχισε να μεταδίδει τις εξελίξεις από το πέρασμα του τυφώνα σαν να μη συνέβη τίποτα.



Ο Μίλτον άρχισε να πλήττει τη Φλόριντα περίπου στις 20:30 (τοπική ώρα) 03:30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, εξασθενημένος στην Κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, με ταχύτητα ανέμων 195 χλμ / ώρα, κοντά στη νήσο Σιέστα Κι, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (National Hurricane Center / NHC).

Στις 23:00 (τοπική ώρα) 06:00 ώρα Ελλάδας η ταχύτητα των ανέμων είχε μειωθεί στα 165 χλμ / ώρα υποβιβάζοντας τον Μίλτον στην Κατηγορία 2, ενώ εξακολουθεί να θεωρείται ακραία επικίνδυνος. Το μάτι του κυκλώνα βρίσκονταν σε απόσταση 120 χλμ νοτιοδυτικά του Ορλάντο, στο κέντρο της Φλόριντα.

Δείτε και άλλα βίντεο από τα ρεπορτάζ... μετ' εμποδίων δημοσιογράφων από τις ΗΠΑ και από άλλες χώρες:



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr