Ζευγάρι ομογενών στη Φλόριντα αντιμέτωποι με τον τυφώνα Μίλτον - Δείτε βίντεο από τις καταστροφές

Το ζευγάρι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις για εκκένωση έμεινε στο σπίτι του - Πώς περιγράφει το πέρασμα του τυφώνα

Στη μικρή κοινότητα του Trinity, στη Φλόριντα, το ζευγάρι των Ελλήνων ομογενών Μαλαματίνη και Ηλίας Μωρός αποφάσισε να μείνει στο σπίτι του και να αντιμετωπίσει τον τυφώνα, παρά τις συνεχείς ειδοποιήσεις για εκκενώσεις που λάμβαναν από το αμερικανικό σύστημα εκτάκτου ανάγκης 112. Το ζευγάρι αποφάσισε να θωρακίσει το σπίτι του και να προετοιμαστεί για την καταιγίδα.

Πριν χτυπήσει ο τυφώνας, το ζευγάρι έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες: σφράγισε πόρτες και παράθυρα με ειδικά υλικά για την αποτροπή εισροής νερού και τη θωράκιση από τον αέρα, ενώ στο εσωτερικό του σπιτιού είχε συγκεντρώσει τρόφιμα, γεννήτριες, φακούς και άλλα είδη επιβίωσης. Η απόφασή του να παραμείνει ήταν καλά μελετημένη, καθώς είχε λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας.



Στο βίντεο που έστειλαν στο protothema.gr, η εικόνα της καταστροφής που προκάλεσε ο τυφώνας είναι αποκαλυπτική. Η κάμερα του κινητού τους τηλεφώνου καταγράφει την ανεξέλεγκτη ένταση των ανέμων, που σφυρίζουν καθώς χτυπούν με δύναμη το σπίτι. Τα δέντρα έξω στην αυλή ταλαντεύονται βίαια, η βροχή είναι ακατάπαυστη και πυκνή, μετατρέπει τον κήπο τους σε έναν μικρό χείμαρρο. Μέσα σε λίγα λεπτά, το νερό φαίνεται να συσσωρεύεται στα χαμηλότερα σημεία της αυλής, η πισίνα τους πλημμυρίζει ενώ διάφορα αντικείμενα έχουν παρασυρθεί από τον αέρα και το νερό.

Το βίντεο αποκαλύπτει επίσης τις ζημιές που υπέστησαν οι εγκαταστάσεις του σπιτιού στην αυλή τους.



Δυστοπικές εικόνες στους άδειους δρόμους

Νωρίτερα, πριν ο τυφώνας φτάσει στην κορύφωσή του, το ζευγάρι βγήκε με το αυτοκίνητό τους στους άδειους δρόμους της περιοχής. Το βίντεο αποκαλύπτει έναν τόπο σχεδόν εγκαταλελειμμένο, με σιωπή να κυριαρχεί ανάμεσα στα ισχυρά κύματα ανέμου. Οι δρόμοι ήταν άδειοι από αυτοκίνητα, τα περισσότερα σπίτια είχαν σφραγιστεί από τους κατοίκους που είχαν εκκενώσει, και τα δέντρα στις πλευρές των δρόμων έγερναν απειλητικά. Οι εικόνες έδιναν μια αίσθηση δυστοπίας, καθώς οι άδειοι δρόμοι και η προετοιμασία για την καταστροφή δημιουργούσαν ένα σκηνικό απόλυτης απομόνωσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr