Υεμένη: Πλοίο χτυπήθηκε από βλήμα στα ανοιχτά της Χοντέιντα, δεν αναφέρθηκαν θύματα

Το πλοίο, το οποίο δεν ταυτοποιήθηκε, ανέφερε επίσης δύο ακόμη εκρήξεις σε κοντινή απόσταση

Ένα πλοίο υπέστη σήμερα ζημιές από «βλήμα άγνωστης προέλευσης» στα ανοικτά του λιμανιού Χοντέιντα που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούθι στη δυτική Υεμένη, ανακοίνωσε η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν θύματα.

«Ο πλοίαρχος του πλοίου αναφέρει ότι χτυπήθηκε από άγνωστο βλήμα και το πλοίο έχει υποστεί ζημιές, χωρίς να έχουν αναφερθεί πυρκαγιές ή θύματα», ανέφερε η υπηρεσία που διοικείται από το βρετανικό ναυτικό.



Το πλοίο, το οποίο δεν ταυτοποιήθηκε, ανέφερε επίσης δύο ακόμη εκρήξεις σε κοντινή απόσταση καθώς δέχθηκε επίθεση 70 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Χοντέιντα, την οποία κατέχουν οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούθι, πρόσθεσε η UKMTO.

Οι Χούθι αναλαμβάνουν τακτικά την ευθύνη για πυρά εναντίον πλοίων που θεωρούν ότι συνδέονται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα και στον κόλπο του Άντεν. Λένε πως με αυτό τον τρόπο υποστηρίζουν τους Παλαιστινίους της λωρίδας της Γάζας.


Ειδήσεις σήμερα:

Live update: Ο «Μίλτον» σαρώνει τη Φλόριντα και προκαλεί πλημμύρες - Χωρίς ρεύμα 2,6 εκατ. κτήρια, συγκλονιστικά βίντεο

Viral η φωτογραφία γαμπρού στις ΗΠΑ που κάθεται και δουλεύει στο λάπτοπ κατά τη γαμήλια δεξίωση - «Θλιβερό»

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ ήταν νεκρός επί τουλάχιστον 5 ώρες μέσα στην πισίνα - Θρήνος για τον θάνατο του 31χρονου ποδοσφαιριστή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr