Τυφώνας Μίλτον: Αλώβητος ο «υπολοχαγός Νταν» - Πέρασε μέσα στο ιστιοφόρο του τις ώρες της μανίας

Ο άνθρωπος που έγινε viral καθώς αρνούνταν να εγκαταλείψει το ιστιοφόρο του στην Τάμπα, κατάφερε να επιβιώσει, συμμετέχοντας σε... streaming στο TikTok την ώρα της μανίας του τυφώνα - Παράλληλα, διέψευσε τη δήμαρχο της Τάμπα, που είχε πει πως τον έπεισαν να πάει σε καταφύγιο

Ζωντανός και καλά στην υγεία του είναι ο «Υπολοχαγός Νταν», ένας άντρας που έγινε viral τις τελευταίες ώρες, καθώς παρά τις εκκλήσεις των Αρχών, αρνούνταν να εγκαταλείψει το σκάφος στο οποίο ζει, στον κόλπο της Τάμπα, προκειμένου να προστατευτεί από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα «Μίλτον». Μάλιστα, φαίνεται πως... την έβγαλε καθαρή, ευρισκόμενος μέσα στο σκάφος του την ώρα που «χτυπούσε» ο τυφώνας την περιοχή, αν και η δήμαρχος της Τάμπα είχε πει νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου, πως τον είχαν πείσει, τελικά, να πάει σε καταφύγιο.

«Διασώθηκε και τώρα βρίσκεται και αυτός σε καταφύγιο. Αν μπορούμε να πείσουμε τον υπαστυνόμο Νταν να πάει σε καταφύγιο, μπορούμε να πείσουμε οποιονδήποτε να το κάνει», είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους η δήμαρχος Τζέιν Κάστορ για τον Τζόζεφ Μαλινόφσκι, ο οποίος έχει ένα ακρωτηριασμένο πόδι και «κέρδισε» το παρατσούκλι «Υπολοχαγός Νταν» από τον χαρακτήρα του Γκάρι Σινίζ στην ταινία «Forrest Gump».



Ωστόσο, ο «Υπολοχαγός Νταν» εντοπίστηκε στο μικρό ιστιοφόρο του, που είναι αγκυροβολημένο στον κόλπο της Τάμπα λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις της δημάρχου. «Ξέρω ότι η δήμαρχος της Τάμπα μόλις είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι ο υπολοχαγός Νταν πήγε σε καταφύγιο. Δεν πήγε, στέκομαι ακριβώς εδώ», έγραψε στο Twitter ο ανταποκριτής του NewsNation, Μπράιαν Εντίν, μαζί με μια φωτογραφία του Μαλινόφσκι να βγάζει το κεφάλι του από την καμπίνα του ιστιοφόρου του.

Ο Εντίν επέστρεψε ώρες μετά για να ελέγξει την κατάσταση του «Νταν» και βρήκε το ιστιοφόρο του δεμένο σε μια αποβάθρα στον κόλπο της Τάμπα. Φώναξε μερικές φορές το όνομά του, πριν ανοίξει η οροφή της καμπίνας του ιστιοφόρου και ο δημοσιογράφος τον ρωτήσει αν ήταν καλά, σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσίευσε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

«Είμαι καλά», είπε ο Μαλινόφσκι καθώς έβγαζε το κεφάλι του έξω. «Αυτή τη στιγμή είμαι μια χαρά», είπε κοιτάζοντας γύρω του τη χαμηλή στάθμη του νερού. «Έχω κολλήσει εδώ. Δεν μπορώ να πάω πουθενά».

Μάλιστα, καθώς ο «Μίλτον» περνούσε από την ακτή του Κόλπου της Τάμπα, ο Μαλινόφσκι συμμετείχε σε μια ζωντανή ροή με TikTokers. Όπως είπε, ο άνεμος ήταν δυνατός και τον έστειλε «να χτυπήσει στον τοίχο μερικές φορές, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο».



Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο Μαλινόφσκι αντιστεκόταν σε όσους τον παρακαλούσαν να απομακρυνθεί σε υψηλότερα σημεία. «Το ασφαλέστερο μέρος για να είσαι σε μια πλημμύρα είναι σε μια βάρκα. Το μάθαμε αυτό με τον Νώε. Όσοι έμειναν στη στεριά πνίγηκαν», δήλωσε ο Μαλινόφσκι στους δημοσιογράφους.


Ειδήσεις σήμερα:

Live update: Ο «Μίλτον» σαρώνει τη Φλόριντα και προκαλεί πλημμύρες - Χωρίς ρεύμα 2,6 εκατ. κτήρια, συγκλονιστικά βίντεο

Viral η φωτογραφία γαμπρού στις ΗΠΑ που κάθεται και δουλεύει στο λάπτοπ κατά τη γαμήλια δεξίωση - «Θλιβερό»

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ ήταν νεκρός επί τουλάχιστον 5 ώρες μέσα στην πισίνα - Θρήνος για τον θάνατο του 31χρονου ποδοσφαιριστή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr