Το Ισραήλ χτύπησε σχολείο στη Γάζα - Αναφορές για 28 νεκρούς

«Πριν από το χτύπημα, ελήφθησαν πολλά μέτρα για να περιοριστεί ο κίνδυνος να πληγούν άμαχοι», ισχυρίζεται ο ισραηλινός στρατός

Ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα, που έγινε σήμερα σε πρώην σχολείο της Γάζας όπου φιλοξενούνταν εκτοπισμένοι, είχε στόχο μαχητές που δρούσαν στο συγκρότημα αυτό, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Πριν από το χτύπημα, ελήφθησαν πολλά μέτρα για να περιοριστεί ο κίνδυνος να πληγούν άμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης συγκεκριμένων πυρομαχικών, αεροπορικής επόπτευσης και επιπλέον μυστικών πληροφοριών», σύμφωνα με τον στρατό.



Ο παλαιστινιακός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 28 θανάτους μετά το πλήγμα στο σχολείο της Ντέιρ Αλ-Μπάλαχ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Οι ομάδες του Ερυθρού Σταυρού κατέγραψαν 28 νεκρούς και περιέθαλψαν 54 τραυματίες ύστερα από πλήγμα του ισραηλινού στρατού κατοχής σε σχολείο, «κοντά στα γραφεία μας στη Ντέιρ Αλ-Μπάλαχ», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τουλάχιστον 42.065 Παλαιστίνιοι νεκροί

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 42.065 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 97.886 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου του 2023, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, τουλάχιστον 55 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Τυφώνας Μίλτον: Η Φλόριντα ετοιμάζεται να μετρήσει ζημιές και θύματα - Το «μάτι» πέρασε την ανατολική ακτή

Ράφα Ναδάλ: Αποσύρεται στα 38 του ο θρύλος του τένις - Δείτε το συγκινητικό του βίντεο

Τζορτζ Μπάλντοκ: Ήταν νεκρός επί τουλάχιστον 5 ώρες μέσα στην πισίνα - Διερευνώνται τα αίτια του θανάτου του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr