Ρωσία: Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ είχαν στείλει τεστ Covid στη Ρωσία επί Τραμπ

Ρωσία: Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ είχαν στείλει τεστ Covid στη Ρωσία επί Τραμπ

Το σχόλιο του Κρεμλίνου στις αναφορές του Μπομπ Γούντγουορντ πως ο Τραμπ είχε στείλει μυστικά κιτ ανίχνευσης της Covid-19 στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν

trump_putin1
Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν στείλει στη Ρωσία, όταν ήταν πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ, διαγνωστικά τεστ για την Covid-19, αλλά υποστήριξε πως επρόκειτο για μια ανταλλαγή εξοπλισμού για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Σε ένα νέο βιβλίο που πρόκειται να κυκλοφορήσει, ο Αμερικανός θρύλος της δημοσιογραφίας, ο Μπομπ Γούντγουορντ, αναφέρει πως ο Τραμπ είχε στείλει μυστικά κιτ ανίχνευσης της Covid-19 στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν. Όμως, σύμφωνα με τη ρωσική προεδρία, επρόκειτο απλώς για διεθνή συνεργασία εν μέσω πανδημίας.

«Ήταν η αρχή της πανδημίας, (...) τα πρώτα τεστ δεν λειτουργούσαν καλά και στην αρχή υπήρχε έλλειψη εξοπλισμού. Εκείνη την εποχή όλες οι χώρες προσπαθούσαν να κάνουν ανταλλαγές», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους.

«Στείλαμε μια παρτίδα αναπνευστήρων (στις Ηνωμένες Πολιτείες) και οι Αμερικανοί μας έστειλαν από την πλευρά τους αυτά τα τεστ», πρόσθεσε, απαντώντας στα όσα διατυπώνονται στο βιβλίο του Μπομπ Γούντγουορντ.

Ο Πεσκόφ διέψευσε εξάλλου για άλλη μια φορά έναν άλλο ισχυρισμό του δημοσιογράφου, ο οποίος λέει πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μιλήσει με τον Πούτιν μυστικά μέχρι και επτά φορές αφότου εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο το 2021.

«'Οσον αφορά τα τηλεφωνήματα, αυτό δεν είναι αλήθεια, δεν έχει συμβεί», επέμεινε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

Χρονικογράφος των παρασκηνίων του Λευκού Οίκου εδώ και μισό αιώνα για την Washington Post, ο Μπομπ Γούντγουορντ αποκάλυψε μαζί με τον Καρλ Μπέρνσταϊν το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ που κατέληξε στην παραίτηση του προέδρου Ριτσαρντ Νίξον το 1974.

Κλείσιμο
Στο νέο βιβλίο του με τίτλο "War" ("Πόλεμος"), που θα κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου, γράφει πως ο Ντόναλντ Τραμπ διατήρησε προσωπική σχέση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, παρά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ενώ φιλοδοξούσε να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Όσον αφορά τα τεστ που παραδόθηκαν στη Ρωσία, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ που είχαν πρόσβαση στο βιβλίο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν τα έλαβε και ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να μην πει τίποτα: «Θέλω να μην το πείτε σε κανέναν, οι άνθρωποι θα τα θυμώσουν μαζί σας, όχι μαζί μου», του είχε πει ο Ρώσος πρόεδρος.

Το Κρεμλίνο εξέφρασε επίσης λύπη που η Ρωσία σύρεται στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ, αλλά είπε πως οι σχέσεις με την Ουάσινγκτον είναι τόσο κακές που δεν είναι πιθανό να υπάρξει ένας εμφανής αντίκτυπος στις σχέσεις. «Κανείς μπορεί μόνο να εκφράσει λύπη», είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Γενικά, δεν είναι πιθανό ότι αυτό μπορεί να πλήξει τις διμερείς σχέσεις μας, επειδή είναι δύσκολο να φανταστούμε τι θα μπορούσε να τις σπρώξει σε ένα επίπεδο χαμηλότερο από αυτό που υπάρχει σήμερα», είπε.


Ειδήσεις σήμερα:

To «μάτι» του Μίλτον πέρασε τη Φλόριντα: Άφησε πίσω νεκρούς, πλημμύρες και σκοτάδι σε εκατομμύρια σπίτια - Δείτε βίντεο

Αποσύρεται στα 38 του ο θρύλος του τένις, Ράφα Ναδάλ - Δείτε το συγκινητικό του βίντεο


Όπισθεν Κασσελάκη για το εξώδικο, ζητά έρευνα για τη διαρροή του πόθεν έσχες - Τα είπαν για μισή ώρα με τον Πολάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης