Ισραήλ: Συνεδριάζει απόψε το συμβούλιο ασφαλείας - Σφραγίζει την «απάντηση» στο Ιράν

Ισραήλ: Συνεδριάζει απόψε το συμβούλιο ασφαλείας - Σφραγίζει την «απάντηση» στο Ιράν

Το είδος της απάντησης φέρεται να έχει αποφασιστεί από την Τρίτη, σύμφωνα με τους Times of Israel - Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Ελαχιστοποιήστε τον αντίκτυπο των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στον άμαχο πληθυσμό

netanyahu_israel
Συνεδριάζει απόψε το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι οι υπουργοί θα κληθούν να υπογράψουν για την «απάντηση» της χώρας τους στην ιρανική πυραυλική επίθεση της περασμένης εβδομάδας.

Σε προηγούμενες συνεδριάσεις, το υπουργικό συμβούλιο απλώς κλήθηκε να εξουσιοδοτήσει τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ να λάβουν οι ίδιοι την απόφαση βάσει διαβουλεύσεων με τους υπόλοιπους αξιωματούχους ασφαλείας για τα χτυπήματα στο πεδίο.

Χθες, οι Times of Israel ανέφεραν πως στην πολύωρη σύσκεψη ασφαλείας στο στρατιωτικό αρχηγείο «Kirya» στο Τελ Αβίβ το βράδυ της Τρίτης, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατέληξε σε σημαντικές αποφάσεις - μαζί με τους κορυφαίους υπουργούς του, αξιωματούχους ασφαλείας και στρατιωτικούς αξιωματούχους - σχετικά με την επικείμενη επίθεση στο  Ιράν.

Η εφημερίδα ανέφερε, επικαλούμενη κυβερνητική πηγή, πως στο επίκεντρο είναι οι ιρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει.

Θυμίζεται πως το Ιράν εκτόξευσε περίπου 200 βαλλιστικούς πυραύλους την περασμένη εβδομάδα και το Ισραήλ θέλει να απαντήσει δυναμικά.

Αξιωματούχοι τόνισαν στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα Kan ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση έγινε «μια αποφασιστική συζήτηση για το ιρανικό ζήτημα».

Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Ελαχιστοποιήστε τον αντίκτυπο των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στον άμαχο πληθυσμό

Ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συζήτησαν χθες Τετάρτη για τα πιθανολογούμενα αντίποινα του Ισραήλ κατά του Ιράν, την ώρα που η φιλοϊρανική Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι οι μαχητές της απώθησαν ισραηλινούς στρατιώτες προς τα σύνορα του Λιβάνου.

Οι συγκρούσεις στη μεθόριο Ισραήλ-Λιβάνου κλιμακώνονται, με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας να μαίνεται και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής να βρίσκεται σε αναβρασμό, εν αναμονή της «απάντησης» του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση που δέχθηκε από το Ιράν την προηγούμενη εβδομάδα.

Μπάιντεν και Νετανιάχου συζήτησαν για τα σχέδια του Ισραήλ κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, διάρκειας περίπου 30 λεπτών, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. Η συζήτηση ήταν «παραγωγική», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ, αναγνωρίζοντας τις διαφωνίες μεταξύ των δύο ηγετών σε ορισμένα ζητήματα.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της συζήτησης. Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη Ντάνι Ντανόν είπε σε δημοσιογράφους ότι οι δύο ηγέτες είχαν μια εποικοδομητική τηλεφωνική επικοινωνία, συμπληρώνοντας ότι το Ισραήλ εκτιμά την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν ζήτησε από τον Νετανιάχου να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στον άμαχο πληθυσμό του Λιβάνου, ιδίως της Βηρυτού, επαναλαμβάνοντας «το δικαίωμα του Ισραήλ να προστατεύει τους πολίτες του από τη Χεζμπολάχ», ενημέρωσε αργότερα ο Λευκός Οίκος.

Σε ό,τι αφορά τη Λωρίδα της Γάζας, Μπάιντεν και Νετανιάχου συζήτησαν «την επείγουσα ανάγκη αναβίωσης των διπλωματικών προσπαθειών για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς», αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.



Ειδήσεις σήμερα:

To «μάτι» του Μίλτον πέρασε τη Φλόριντα: Άφησε πίσω νεκρούς, πλημμύρες και σκοτάδι σε εκατομμύρια σπίτια - Δείτε βίντεο

Αποσύρεται στα 38 του ο θρύλος του τένις, Ράφα Ναδάλ - Δείτε το συγκινητικό του βίντεο


Όπισθεν Κασσελάκη για το εξώδικο, ζητά έρευνα για τη διαρροή του πόθεν έσχες - Τα είπαν για μισή ώρα με τον Πολάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης