Ρωσία: Το Κρεμλίνο απέρριψε τους ισχυρισμούς για συμμετοχή Βορειοκορεατών στρατιωτικών στον πόλεμο της Ουκρανίας

Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας δήλωσε αυτή την εβδομάδα πως «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα» η Βόρεια Κορέα να αναπτύξει στρατεύματα για να βοηθήσει τη Ρωσία 

Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα τους ισχυρισμούς της Νότιας Κορέας ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να έχει στείλει στρατιωτικό προσωπικό προκειμένου να βοηθήσει τη Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας και μπορεί να εξετάζει μια μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας Κιμ Γιονγκ-χιουν δήλωσε αυτή την εβδομάδα πως "υπάρχει μεγάλη πιθανότητα" η Βόρεια Κορέα να αναπτύξει στρατεύματα για να βοηθήσει τη Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Ο Κιμ δήλωσε επίσης στη διάρκεια κοινοβουλευτικής ακρόασης πως οι ειδησεογραφικές αναφορές σύμφωνα με τις οποίες Βορειοκορεάτες αξιωματικοί του στρατού σκοτώθηκαν σε ουκρανικό πλήγμα σε περιοχή που ελέγχεται από ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανόν αληθινές.

"Μοιάζει με άλλη μια σειρά ψευδών ειδήσεων", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους απαντώντας σε ερώτηση αν η Βόρεια Κορέα στέλνει τους στρατιώτες της για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο δήλωσε επίσης ότι δεν έχει λάβει οποιαδήποτε ένδειξη εκ μέρους της Ουκρανίας ότι είναι έτοιμη για κατάπαυση του πυρός.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε πως υπάρχουν πολλές αναφορές σε μέσα ενημέρωσης σχετικά με σχέδια για κατάπαυση του πυρός, όμως η Μόσχα δεν έχει λάβει συγκεκριμένες ενδείξεις από το Κίεβο.


Ειδήσεις σήμερα:

To «μάτι» του Μίλτον πέρασε τη Φλόριντα: Άφησε πίσω νεκρούς, πλημμύρες και σκοτάδι σε εκατομμύρια σπίτια - Δείτε βίντεο

Αποσύρεται στα 38 του ο θρύλος του τένις, Ράφα Ναδάλ - Δείτε το συγκινητικό του βίντεο


Όπισθεν Κασσελάκη για το εξώδικο, ζητά έρευνα για τη διαρροή του πόθεν έσχες - Τα είπαν για μισή ώρα με τον Πολάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr