Τυφώνας Μίλτον - Φλόριντα: «Τα πάντα είναι βυθισμένα στο νερό» - Ζευγάρι Ελλήνων καταγράφει σε βίντεο τις εικόνες καταστροφής

Τυφώνας Μίλτον - Φλόριντα: «Τα πάντα είναι βυθισμένα στο νερό» - Ζευγάρι Ελλήνων καταγράφει σε βίντεο τις εικόνες καταστροφής

«Θάλασσα οι δρομοι, δεν μπορούμε να βγούμε έξω» λένε η Μαλαματίνη και ο Ηλίας Μώρος

florida-arthrou-5
«Θάλασσα οι δρομοι, δεν μπορούμε να βγούμε έξω»: Σε αυτά τα λόγια συνοψίζεται, λίγο έως πολύ, το θρίλερ που βιώνουν οι κάτοικοι της Φλόριντα. Τις τελευταίες ώρες ολοένα και περισσότεροι Έλληνες ομογενείς της πολιτείας μιλούν για τις καταστροφικές συνέπειες που είχε το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Μίλτον

Τον δικό του Γολγοθά περιγράφει το ζευγάρι των ομογενών, η Μαλαματίνη και ο Ηλίας Μώρος στο protothema.gr. Στο βίντεο που έστειλαν, οι δύο περιγράφουν την ασύλλυπτη κατάσταση που επικρατεί, δίνοντας μια εικόνα ενός τοπίου καταστροφής. Τα πάντα μοιάζει να έχουν παραλύσει και ο χρόνος να έχει παγώσει.

Τυφώνας Μίλτον - Φλόριντα: «Τα πάντα είναι βυθισμένα στο νερό»


Τυφώνας Μίλτον - Φλόριντα: «Τα πάντα είναι βυθισμένα στο νερό»
Κλείσιμο


Οι πλημμύρες είναι τόσο εκτεταμένες, σε σημείο που έχουν αφανίσει δρόμους και οι κάτοικοι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, φοβούμενοι για το κάθε λεπτό που περνά. Εκείνο που έχει απομείνει η απόγνωση και η αγωνία των κατοίκων που προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν καθώς είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται από τη μία στιγμή στην άλλη.

«Οι δρόμοι έχουν γίνει θάλασσα. Δεν μπορούμε να βγούμε έξω, τα πάντα είναι βυθισμένα στο νερό» λέει η Μαλαματίνη Μώρος, με τον σύζυγό της, Ηλία, να προσθέτει: «Προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε από τα σπίτια μας, αλλά οι ζημιές είναι τεράστιες».

Τι έκανε το ζευγάρι προτού χτυπήσει ο τυφώνας 

Στη μικρή κοινότητα του Trinity, το ζευγάρι των Ελλήνων ομογενών αποφάσισε να μείνει στο σπίτι του και να αντιμετωπίσει τον τυφώνα, παρά τις συνεχείς ειδοποιήσεις για εκκενώσεις που λάμβαναν από το αμερικανικό σύστημα εκτάκτου ανάγκης 112. Το ζευγάρι αποφάσισε να θωρακίσει το σπίτι του και να προετοιμαστεί για την καταιγίδα.

Πριν χτυπήσει ο τυφώνας, το ζευγάρι έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες: σφράγισε πόρτες και παράθυρα με ειδικά υλικά για την αποτροπή εισροής νερού και τη θωράκιση από τον αέρα, ενώ στο εσωτερικό του σπιτιού είχε συγκεντρώσει τρόφιμα, γεννήτριες, φακούς και άλλα είδη επιβίωσης. Η απόφασή του να παραμείνει ήταν καλά μελετημένη, καθώς είχε λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Ζευγάρι  ομογενών στη Φλόριντα έμειναν αντιμέτωποι με τον τυφώνα (1)


Στο βίντεο που έστειλαν νωρίτερα στο protothema.gr, η εικόνα της καταστροφής που προκάλεσε ο τυφώνας είναι αποκαλυπτική. Η κάμερα του κινητού τους τηλεφώνου καταγράφει την ανεξέλεγκτη ένταση των ανέμων, που σφυρίζουν καθώς χτυπούν με δύναμη το σπίτι. Τα δέντρα έξω στην αυλή ταλαντεύονται βίαια, η βροχή είναι ακατάπαυστη και πυκνή, μετατρέπει τον κήπο τους σε έναν μικρό χείμαρρο. Μέσα σε λίγα λεπτά, το νερό φαίνεται να συσσωρεύεται στα χαμηλότερα σημεία της αυλής, η πισίνα τους πλημμυρίζει ενώ διάφορα αντικείμενα έχουν παρασυρθεί από τον αέρα και το νερό.

Το βίντεο αποκαλύπτει επίσης τις ζημιές που υπέστησαν οι εγκαταστάσεις του σπιτιού στην αυλή τους.

Ζευγάρι ομογενών στη Φλόριντα έμειναν αντιμέτωποι με τον τυφώνα (2)


Δυστοπικές εικόνες στους άδειους δρόμους

Νωρίτερα, πριν ο τυφώνας φτάσει στην κορύφωσή του, το ζευγάρι βγήκε με το αυτοκίνητό τους στους άδειους δρόμους της περιοχής. Το βίντεο αποκαλύπτει έναν τόπο σχεδόν εγκαταλελειμμένο, με σιωπή να κυριαρχεί ανάμεσα στα ισχυρά κύματα ανέμου. Οι δρόμοι ήταν άδειοι από αυτοκίνητα, τα περισσότερα σπίτια είχαν σφραγιστεί από τους κατοίκους που είχαν εκκενώσει, και τα δέντρα στις πλευρές των δρόμων έγερναν απειλητικά. Οι εικόνες έδιναν μια αίσθηση δυστοπίας, καθώς οι άδειοι δρόμοι και η προετοιμασία για την καταστροφή δημιουργούσαν ένα σκηνικό απόλυτης απομόνωσης.

Ζευγάρι ομογενών στη Φλόριντα έμειναν αντιμέτωποι με τον τυφώνα (3)

Δείτε βίντεο: Ζευγάρι ομογενών στη Φλόριντα αντιμέτωποι με τον τυφώνα Μίλτον - Δείτε βίντεο από τις καταστροφές
Ζευγάρι ομογενών στη Φλόριντα αντιμέτωποι με τον τυφώνα Μίλτον - Δείτε βίντεο από τις καταστροφές

Ειδήσεις σήμερα:

Τζορτζ Μπάλντοκ: Πνιγμός η αιτία θανάτου σύμφωνα με τη νεκροτομή - Ήταν νεκρός στην πισίνα επί 5 ώρες

Κασσελάκης: Επιμένει για το εξώδικο - Του είχαν ζητήσει να το πάρει πίσω, πάει για σύγκρουση στην Κεντρική Επιτροπή

Ράφα Ναδάλ: Αποσύρεται στα 38 του ο θρύλος του τένις - Δείτε το συγκινητικό του βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης