Η Φλόριντα μετρά τις πληγές της μετά την επέλαση του «Μίλτον» - Τι αντίκρισαν ομογενείς σε αυτοψία στην γειτονιά τους

Η Φλόριντα μετρά τις πληγές της μετά την επέλαση του «Μίλτον» - Τι αντίκρισαν ομογενείς σε αυτοψία στην γειτονιά τους

Η Μαλαματίνα και ο Ηλίας Μώρος καταγράφουν σε βίντεο τις σκηνές χάους που επικρατούν στην περιοχή Τρίνιτυ, η οποία επλήγη από σφοδρές πλημμύρες

arthrou-milton
Η Φλόριντα ζει ακόμα στους ρυθμούς της καταστροφής, καθώς ο τυφώνας Μίλτον πέρασε αφήνοντας πίσω του σκηνές χάους και απελπισίας. Οι κάτοικοι προσπαθούν να μαζέψουν τα συντρίμμια από τις ζωές τους, καθώς οι πλημμύρες έχουν κατακλύσει ολόκληρες περιοχές, με πολλούς να παραμένουν χωρίς ρεύμα και βασικές υποδομές. Ανάμεσα σε αυτούς που βίωσαν τη σφοδρότητα του τυφώνα, βρίσκεται και το ζευγάρι των Ελλήνων ομογενών, η Μαλαματίνα και ο Ηλίας Μώρος που κατοικούν στην περιοχή Τρίνιτυ.

Παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις των αρχών να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να υποχωρήσουν τα νερά, το ζευγάρι αποφάσισε να επιχειρήσει χθες μια αυτοψία στην περιοχή τους, καταγράφοντας τις δραματικές εικόνες που άφησε πίσω του ο τυφώνας. Οδηγώντας ένα φορτηγάκι 4x4, το οποίο τους επέτρεψε να κινούνται στους πλημμυρισμένους δρόμους, κατέγραψαν τη σοκαριστική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Ομογενείς στήν Φλόριντα μιλούν για το πέρασμα του τυφώνα


Κλείσιμο
Στο βίντεο που έστειλαν στο Protothema.gr, η Μαλαματίνα και ο Ηλίας Μωρός περιγράφουν μια πόλη βυθισμένη στο νερό, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες και οι κάτοικοι παλεύουν να σώσουν ό,τι έχει απομείνει από τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Σε πολλά σημεία, η στάθμη του νερού έχει φτάσει ή και ξεπεράσει το 1 μέτρο, καθιστώντας τις μετακινήσεις σχεδόν αδύνατες για οποιοδήποτε άλλο όχημα εκτός από οχήματα εκτός δρόμου. Το ζευγάρι πέρασε μέσα από τους πλημμυρισμένους δρόμους, καταγράφοντας εικόνες καταστροφής που μαρτυρούν τη δύναμη του τυφώνα.

Σε ένα άλλο βίντεό τους καταγράφεται η δραματική κατάσταση σε παραθαλάσσια γειτονιά. Ένας νεαρός άνδρας βρίσκεται πάνω στο κανό του και με το κουπί του δείχνει το ύψος που έχει φτάσει η στάθμη του νερού. Τα νερά έχουν υπερβεί το ένα μέτρο, ενώ η θάλασσα φαίνεται να έχει ενωθεί με τη στεριά, πλημμυρίζοντας δρόμους και σπίτια. Η εικόνα είναι ενδεικτική της καταστροφής που έχει πλήξει την περιοχή, με τις αυλές και τα οικήματα να έχουν βυθιστεί κυριολεκτικά κάτω από το νερό.

Αυτοψία των δυο Ελλήνων στη Φλόριντα



Οι υποδομές έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Πολλές περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν να συγκεντρώσουν τα κομμάτια της καθημερινότητάς τους, ανήμποροι να εκτιμήσουν πότε θα επιστρέψει η ομαλότητα. Κάθε γειτονιά μαρτυρά την ένταση της καταστροφής: αυτοκίνητα βυθισμένα στο νερό, κατεστραμμένα σπίτια και δρόμοι που μοιάζουν περισσότερο με ποτάμια παρά με σημεία διέλευσης.

Η Μαλαματίνα Μωρός περιγράφει την κατάσταση ως τραγική: «Δεν μπορούμε να βγούμε έξω χωρίς να διασχίσουμε νερά. Όλοι οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι, δεν ξέρουμε πότε θα μπορέσουμε να κυκλοφορήσουμε κανονικά». Παρά την τραγικότητα της κατάστασης, οι κάτοικοι κάνουν ό,τι μπορούν για να αντέξουν, προσπαθώντας να μαζέψουν τα συντρίμμια και να επανέλθουν στην καθημερινότητα.

florida
milton_florinta_eswteriki


Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρότι το νερό παραμένει σε επικίνδυνα επίπεδα, ο καιρός άρχισε να βελτιώνεται, με τον ήλιο να βγαίνει ως ένα πρώτο θετικό σημάδι. Ωστόσο, η επιστροφή στην κανονικότητα μοιάζει ακόμα μακρινή για τους κατοίκους της περιοχής, που παραμένουν σε επιφυλακή, προσπαθώντας να αποτιμήσουν το εύρος των καταστροφών και να προγραμματίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Οι αρχές συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση, καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία μέχρι να υποχωρήσει η στάθμη του νερού. Εν τω μεταξύ, η Φλόριντα μετρά τις πληγές της, με τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τη νέα σκληρή πραγματικότητα που άφησε πίσω του ο τυφώνας Μίλτον.


Ειδήσεις σήμερα:

Μπακασέτας: Ντροπή για ορισμένους δημοσιογράφους...

Κασσελάκης: Το συνέδριο θα αποφανθεί αν είμαι πρόεδρος - Καληνύχτα, κουράστηκα, απαντά ο Πολάκης

Θρίαμβος της Εθνικής Ελλάδας στο Γουέμπλεϊ - Κέρδισαν την Αγγλία 2-1, το πήραν για τον Μπάλντοκ - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης