Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εξόντωσε τον επικεφαλής του Ισλαμικού Τζιχάντ στον καταυλισμό Νουρ Σαμς

Ο Μοχάμεντ Αμπντουλά ήταν διάδοχος του Μοχάμεντ Τζαμπέρ, γνωστού ως «Αμπού Σουζάα», ο οποίος σκοτώθηκε στις 29 Αυγούστου σε ισραηλινή επιδρομή 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε χθες, Πέμπτη, τον επικεφαλής της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ στον καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων Νουρ Σαμς στην Τούλκαρεμ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

«Αεροσκάφος έπληξε την περιοχή της Τούλκαρεμ και εξουδετέρωσε τον Μοχάμεντ Αμπντουλά, επικεφαλής του τρομοκρατικού δικτύου Ισλαμικού Τζιχάντ στον Νουρ Σαμς» επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο στρατός, προσθέτοντας ότι σκότωσε ακόμη έναν μαχητή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Αμπντουλά ήταν διάδοχος του Μοχάμεντ Τζαμπέρ, γνωστού ως “Αμπού Σουζάα”, ο οποίος σκοτώθηκε στις 29 Αυγούστου σε ισραηλινή επιδρομή εναντίον του καταυλισμού Νουρ Σαμς.

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ, ένα ισλαμιστικό κίνημα που δραστηριοποιείται στους καταυλισμούς προσφύγων στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί τον Μοχάμεντ Αμπντουλά ότι “εμπλέκεται σε πολλές επιθέσεις στην περιοχή”.



Στον Νουρ Σαμς τα ένοπλα παρακλάδια διάφορων παλαιστινιακών κινημάτων ανακοινώνουν συχνά ότι χάνουν μαχητές τους είτε σε συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες είτε σε ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα.

Στον καταυλισμό αυτόν στοιβάζονται περισσότεροι από 13.000 Παλαιστίνιοι σε μια περιοχή 0,21 τετραγωνικού χιλιομέτρου. Ο καταυλισμός δημιουργήθηκε το 1952 για να υποδεχθεί Παλαιστίνιους που έφυγαν ή αναγκάστηκαν να φύγουν από τα περίχωρα της Χάιφα μετά την ίδρυση του Ισραήλ.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπακασέτας: Ντροπή για ορισμένους δημοσιογράφους...

Κασσελάκης: Το συνέδριο θα αποφανθεί αν είμαι πρόεδρος - Καληνύχτα, κουράστηκα, απαντά ο Πολάκης

Θρίαμβος της Εθνικής Ελλάδας στο Γουέμπλεϊ - Κέρδισαν την Αγγλία 2-1, το πήραν για τον Μπάλντοκ - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr