Βαλτική: Στις φλόγες τυλίχθηκε το γερμανικό δεξαμενόπλοιο «Annika» - Σώο το επταμελές πλήρωμα

Μεταφέρει 640 τόνους αργού πετρελαίου

Πυκνά σύννεφα καπνού αναδύονται στον ουρανό της Βαλτικής Θάλασσας, ανοιχτά του Warnemünde, μετά την έκρηξη στο δεξαμενόπλοιο πετρελαιοειδών και χημικών «Annika».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ostseezeitung (OZ), η έκρηξη σημειώθηκε στις 9:14 π.μ (τοπική ώρα) ενώ το πλήρωμα είναι σώο και αβλαβές. Τα επτά μέλη του πληρώματος διασώθηκαν, γράφει και η εφημερίδα Bild.

«Το θαλάσσιο σκάφος διάσωσης "Wilma Sikorski" διέσωσε και τα επτά μέλη του πληρώματος "Annika" λίγο μετά τις 10 το πρωί», δήλωσε εκπρόσωπος της Γερμανικής Εταιρείας για τη Διάσωση Ναυαγών (DGzRS) στα ανοιχτά του Kühlungsborn στη Βαλτική Θάλασσα.

Δείτε βίντεο:




Το τάνκερ καταπλέει αυτή τη στιγμή βορειοανατολικά του Kühlungsborn στη Βαλτική Θάλασσα. Το κέντρο ελέγχου θαλάσσιας διάσωσης που λειτουργεί από τη Γερμανική Εταιρεία Διάσωσης Ναυαγών (DGzRS) έχει ξεκινήσει την κατάσβεση της φωτιάς καθώς το γερμανικό δεξαμενόπλοιο μεταφέρει περίπου 640 τόνους αργού πετρελαίου.

Στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετέχουν το καταδρομικό θαλάσσιας διάσωσης ARKONA, το ρυμουλκό διάσωσης «Baltic» που ναυλώθηκε από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και το πλοίο πολλαπλών χρήσεων Arkona, όπως σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.



Ειδήσεις σήμερα:

Τα βρετανικά ΜΜΕ αποθέωσαν τη μεγαλειώδη νίκη της Ελλάδας στο Γουέμπλεϊ - «Εξευτέλισαν την Αγγλία»

Όπερα με live sex, piercing και αληθινό αίμα προκαλεί σάλο στην Στουτγάρδη - Με συμπτώματα ναυτίας και σοκ 18 θεατές

Το Ισραήλ έσπειρε τον φόβο στην καρδιά του Ιράν: Θρίλερ με τις ανακρίσεις διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr