Ζελένσκι για συνάντηση με Πάπα: Κεντρικό θέμα η επιστροφή συμπατριωτών μας που βρίσκονται σε αιχμαλωσία

«Για όλους εμάς, στην Ουκρανία, η υπόθεση των ανθρώπων που αιχμαλωτίσθηκαν και εκτοπίσθηκαν παραμένει αφάνταστα οδυνηρή» τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος μετά τη συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρθηκε στη σημερινή συνάντησή του με τον πάπα Φραγκίσκο, στο Βατικανό.

«Το να μπορέσουν να επιστρέψουν στις εστίες τους οι συμπατριώτες μας που βρίσκονται σε αιχμαλωσία, ήταν το κεντρικό θέμα της συνάντησής μου με τον πάπα Φραγκίσκο. Βασιζόμαστε στη βοήθεια της Αγίας Έδρας για να φέρουμε πίσω τους Ουκρανούς που αιχμαλωτίσθηκαν από την Ρωσία», έγραψε ο Ζελένσκι.

«Για όλους εμάς, στην Ουκρανία, η υπόθεση των ανθρώπων που αιχμαλωτίσθηκαν και εκτοπίσθηκαν παραμένει αφάνταστα οδυνηρή. Πρόκειται για ενήλικες και παιδιά, για πολλούς άμαχους πολίτες, οι οποίοι τώρα κρατούνται σε φυλακές και στρατόπεδα στην Ρωσία», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Χθες έγινε γνωστό ότι η Ουκρανή δημοσιογράφος Βικτόρια Ρόσινα πέθανε, αιχμάλωτη στην Ρωσία. Για πολλούς δημοσιογράφους οι οποίοι την γνώριζαν, πρόκειται για μεγάλο πλήγμα. Πολλοί άλλοι δημοσιογράφοι, δημόσια πρόσωπα, επικεφαλής τοπικών κοινοτήτων των κατεχόμενων περιοχών -όπως και απλοί άνθρωποι που συνελήφθησαν κατά την ρωσική κατοχή- παραμένουν αιχμάλωτοι των Ρώσων» σημειώνει, τέλος, ο Ζελένσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Επανέρχεται ο Δακτύλιος - Ποιοι κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας, πώς εκδίδεται η άδεια εισόδου

Τυφώνας Milton: Ελληνίδα επιστήμονας στις ΗΠΑ μιλά για τις απειλές των συνωμοσιολόγων - «Θέλουν να μας σκοτώσουν»

Diddy: Οι εισαγγελείς κατέσχεσαν 100 συσκευές με αποδεικτικό υλικό εναντίον του ράπερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr